Allergie medicijnen met de minste bijwerkingen

January 7

Een allergie kan een frustrerende voorwaarde te behandelen. De symptomen van een allergie-aanval worden veroorzaakt door chemische signalen die worden uitgebracht door je lichaam wanneer blootgesteld aan bepaalde stoffen. Allergie medicijnen te voorkomen dat deze chemische signalen wordt vrijgegeven of blokkeren van hun acties op andere delen van uw lichaam. Symptomen zijn niezen, loopneus, verstopte, blozen, huiduitslag, hoofdpijn en hoesten. Gemeenschappelijke medicijnen gebruikt om deze symptomen onder controle zijn antihistaminica, corticosteroïden en decongestiva. De sleutel tot vermindering van de bijwerkingen van Allergie medicijnen is om ervoor te zorgen dat zij alleen richten op het deel van het lichaam dat wordt beïnvloed.

Tweede generatie antihistaminica

Volgens «««FamilyDoctor.org zijn cetirizine (Zyrtec) en loratadine (Claritin) nieuwere, tweede generatie medicijnen die niet de dezelfde centrale zenuwstelsel bijwerkingen als eerste generatie medicijnen hebben. Ze veroorzaken geen sedatie, angst, geluid in de oren, misselijkheid en slapeloosheid. De afname van de bijwerkingen in de tweede generatie antihistaminica is te wijten aan hun meer selectieve blokkering van histamine-receptoren die allergiesymptomen veroorzaken. Meeste antihistaminica zijn verkrijgbaar zonder recept.

Lokale corticosteroïden

Corticosteroïden zijn voorschriftmedicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van allergische reacties. Zij werken door het verminderen van ontstekingen die is gekoppeld aan een allergische reactie. Orale corticosteroïden kunnen problematisch omdat, volgens de Mayo Clinic, ze beïnvloeden je hele lichaam in plaats van een specifiek gebied. Omdat corticosteroïden je hele lichaam beïnvloeden, kunt u ontwikkelen glaucoom, staar, menstruele onregelmatigheden, toegenomen infecties, hoge bloeddruk, zwelling en gewicht aanwinst. Geïnhaleerde, actuele of ingespoten corticosteroïden verminderen echter deze bijwerkingen omdat zij zijn gelokaliseerd aan het gebied dat is ontstoken of beïnvloed. Hoewel niet zo breed of ernstige, nog deze bijwerkingen. Volgens de Mayo Clinic kan inhalatie corticosteroïden hoesten, heesheid, droge mond en keelpijn. Topische corticosteroïden kunnen de huid dunner, rode bultjes en acne veroorzaken. Ingespoten corticosteroïden kunnen leiden tot pijn, infectie en inkrimping van de weke delen.

Nasale decongestiva

Volgens «««Drugs.com bieden lokale decongestivum neussprays onmiddellijke verlichting van verstopte neus door het veroorzaken van de bloedvaten in uw nasale sinussen te krimpen. De inkrimping van deze bloedvaten kunt ademen gemakkelijker. Volgens de Mayo Clinic omvatten bijwerkingen een nasaal branderig gevoel, runny neus en niezen. Terwijl deze bijwerkingen minimaal zijn, kunnen ze ernstige met uitgebreide gebruik van nasale decongestiva. Uw gebruik op minder dan één week te beperken omdat ernstige congestie optreden kan als deze medicijnen zijn plotseling gestaakt.


gerelateerde artikelen