Hoe beïnvloedt verhoogde vezel een stoelgang?

September 26

Zodra je dat eerste stukje als voedsel, het gaat om uw maag waar het wordt afgebroken en verzonden via uw spijsvertering--reizen in uw kleine en grote darmen. Je lichaam absorbeert wat het nodig heeft en elimineert wat het hoeft niet via uw ontlasting. Uw verteerd voedsel moet bulk om mee te bewegen door middel van uw spijsvertering,--dit is waar de vezel komt. Geleidelijk verhogen van uw vezel inname kan helpen stimuleren uw darmen. Altijd met uw arts te spreken over het verhogen van uw vezel inname om ervoor te zorgen dat het niet zal interfereren met alle medicijnen die u neemt.

Typen vezel

Voedingsvezels valt uiteen in twee categorieën: oplosbare en onoplosbare. Oplosbare vezels is te vinden in appelen, citrus vruchten, wortelen en bonen, en lost om te maken een gel-achtige pasta. Deze vezels helpt houden van je bloedsuikerspiegel op een stabiel niveau te vertragen het spijsverteringsproces. Onoplosbare vezels beïnvloedt uw stoelgang omdat het blijft ongewijzigd in je lichaam, bulk toevoegen aan uw ontlasting. Voorbeelden van onoplosbare vezelvoedsel volkoren meel, noten en veel groenten, zoals bloemkool en rapen.

De actie van peristaltiek

Uw spijsvertering wordt verteerd materiaal door je lichaam via een systeem bekend als peristaltiek, oftewel een golf-achtige beweging verplaatst. Terwijl uw spijsvertering natuurlijk zich bezighoudt met de peristaltiek, de meer bulk die uw ontlasting heeft, de betere en snellere zal het uw systeem doorlopen. De muren van je darmen kunnen duwen tegen de kruk en stuur het op haar weg, helpen u handhaven van de regelmatigheid van de spijsvertering. Als u niet voldoende vezel in uw dieet krijgen of vaak obstipatie ervaren, kan het verhogen van vezel helpen stimuleren de peristaltiek.

Aanbevolen inname van vezels

Als u voedingsgerelateerde constipatie ondervindt, kun je twee stappen om de frequentie van de stoelgang verbeteren--verhogen van uw inname van vezels en water. De verhoogde onoplosbare vezels absorbeert water als het reizen langs uw spijsverterings weg, helpen u bij het behouden van regelmaat. De hoeveelheid vezels die je nodig hebt in uw dagelijkse voeding is afhankelijk van uw algehele gezondheid. Als algemene regel, mannen 50-plussers jongere moeten 38 gram vezels per dag, terwijl vrouwen 25 gram moeten eten. Mannen van 51 jaar en ouder moet eten 30 gram per dag, terwijl vrouwen 21 moeten eten. Voorbeelden van een dag vezel-gevuld kunnen zijn starten met een hele korrels graansoort, een portie fruit met elke maaltijd eten en integratie van bonen met lunch en diner. Terwijl u bent het verhogen van vezel, vergeet niet om voldoende water te drinken. Het juiste bedrag varieert, afhankelijk van uw activiteitenniveau, algemene gezondheid en klimaat, volgens de kwestie van augustus 2010 van "Voeding Reviews." Als algemene regel, als u zelden gevoel dorst, uw urine is duidelijk naar lichtgeel en ongeveer acht 8-ounce glazen water per dag drinkt drinkt u waarschijnlijk genoeg.

Iets om te overwegen

Verhogen van uw vezel inname kan versnellen het tarief waartegen uw ontlasting passeert van uw spijsverteringskanaal, maar u moet voorzichtig zijn wanneer het verhogen van uw vezel. Toevoegen van te veel te vroeg kan overbelasten uw spijsverteringskanaal, waardoor de vezel te snel passeren en resulterend in gas, opgeblazen gevoel en kramp. Verhogen van uw vezel inname geleidelijk aan toe te voegen een nieuw serveert elke week totdat u uw aanbevolen inname bereikt.


gerelateerde artikelen