Abdominale verklevingen en C-profielen

September 15

Abdominale verklevingen en C-profielen

Wanneer de buikorganen zijn verstoord wanneer ze tijdens de operatie of vanwege ontstekingsziekte bent verplaatst, kunnen zij worden geplakt aan elkaar door verklevingen--een vorm van littekens. Hechting vorming vindt in ten minste 25 procent van de vrouwen na hun eerste keizersnede en het risico neemt toe met de volgende c-secties. Verklevingen kunnen leiden tot complicaties die uiteindelijk verdere chirurgie nodig.

Complicaties van verklevingen

Verklevingen zijn de meest voorkomende oorzaak van darmobstructie na abdominale heelkunde. Het proces van hechting vorming begint vrijwel onmiddellijk na een c-section. Echter kunnen er geen ongewenst effect voor maanden of jaren en sommige vrouwen ontwikkelen nooit complicaties, ondanks de aanwezigheid van interne verklevingen.

Verklevingen kunnen verhogen het risico op buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onvruchtbaarheid door knikken de buizen tussen de eierstokken en de baarmoeder, of het veroorzaken van de vouwen van de baarmoeder. Chronische bekkenpijn kan ook leiden tot en tijdens de geslachtsgemeenschap worden verergerd. Tweede en volgende bewerkingen op vrouwen met abdominale verklevingen zijn meer waarschijnlijk resulteren in langdurige werking, schade aan het darmkanaal en meer bloedverlies.

Risico van verklevingen

In vergelijking met alle andere gynecologic operaties, is hechting vorming slechts 1/2 als gemeenschappelijk na een enkele keizersnede. Er is dat minder manipulatie van abdominale organen met een c-section ten opzichte van andere soorten gynecologic chirurgie, en die goed zijn voor het verminderde optreden van verklevingen. Het risico neemt toe met elke procedure, echter. Aangehaalde opmerkingen door anderen die aangeeft dat hechting vorming treedt op in slechts 24 procent van de vrouwen na de eerste c-section en maar liefst 83 procent na de derde in een review van December 2011 artikel gepubliceerd in het tijdschrift "Reproductieve wetenschappen", Dr. Awoniyi Awonuga en collega's.

Behandeling

Darmobstructie door adhesies voorschrijven chirurgie te heropenen van de darm. Chronische pijn en onvruchtbaarheid kunnen ook worden verlicht door doorsnijden de verklevingen, bekend als adhesiolysis. Terwijl vaak succesvol is, kunnen nieuwe verklevingen vormen na elke chirurgische procedure en produceren verdere complicaties. Laparoscopische adhesiolysis vermindert de vorming van de hechting door het minimaliseren van de manipulatie van de buikorganen.

Vermindering van het risico

Vaginale levering is het meest effectieve middel van vermindering van de vorming van de hechting. Zelfs na een c-section, kunnen sommige vrouwen leveren later baby's vaginally en het verhoogde risico van hechting complicaties te vermijden. Chirurgische technieken voor c-secties die gebruikmaken van lage insnijdingen en minimale orgel manipulatie verminderen de kans op verklevingen.

Sommige verloskundigen plaatsen ook synthetische hechting belemmeringen, zoals Seprafilm, tussen de baarmoeder en de abdominale incisie na voltooiing van de levering en reparatie van de baarmoeder. In een artikel van 2009 gepubliceerd in "Beoordelingen in verloskunde en Gynaecologie", de auteurs een samenvatting van de resultaten uit 13 onderzoeken van Seprafilm, vaststellend een lage incidentie van complicaties en vermindering van de vorming van de hechting met maar liefst 90 procent. Gebruik van Seprafilm specifiek in vrouwen ondergaan c-section verminderde adhesie vorming van 48 procent naar 7,4 procent, vergeleken met vrouwen in wie Seprafilm niet werd gebruikt.


gerelateerde artikelen