Geneesmiddelen die je gewicht

December 24

Geneesmiddelen die je gewicht

Medicijnen kunnen verlichten pijn, minimaliseren van de symptomen van een ziekte en helpen u genezen, maar ze komen soms met ongewenste neveneffecten. Gewichtstoename kan is een dergelijke bijwerking, en de reden dat sommige mensen vermijden hun geneesmiddel inneemt. Hoewel het lijkt misschien een kleine prijs om te betalen, kan, verkrijgen van het gewicht in sommige gevallen leiden tot andere gezondheidsproblemen en de gunstige effecten van bepaalde geneesmiddelen verminderen. In sommige gevallen gelijkaardige geneesmiddelen beschikbaar zijn die geen gewichtstoename veroorzaken.

Antidepressiva

De meeste antidepressiva hebben het potentieel voor het veroorzaken van gewichtstoename, maar er is een heleboel inconsistentie zoveel die zal gewichtstoename en wie niet. Bijvoorbeeld, krijgt iemand die een specifieke antidepressivum neemt verschillende pond, terwijl een andere misschien hetzelfde geneesmiddel nemen en niet geen gewicht helemaal krijgen. Echter, bepaalde antidepressiva hebben een neiging om meer zo dan anderen, volgens Dr. Daniel Hall-Flavin van MayoClinic.com veroorzaken van gewichtstoename. De tricyclische antidepressiva, zoals amitriptyline, en de Monoamine-oxidase remmers (MAO-remmers) zoals tranylcypromine--merknaam Parnate--zijn bijvoorbeeld meer kans op het veroorzaken van gewichtstoename dan de selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's), zoals fluoxetine--merknaam Prozac. Een andere gemeenschappelijke SSRI, paroxetine--merknaam Paxil--is een uitzondering; het heeft de neiging tot gewichtsverlies.

Steroïden

Corticosteroïden, zoals prednison, tegen inflammatoire voorwaarden worden gebruikt, en zijn berucht voor het veroorzaken van gewichtstoename. Volgens John Hopkins' Vasculitis Center, is gewichtstoename ervaren door bijna iedereen die het nemen van cortisone, zij het in mindere mate. Naast de aanwinst van het gewicht, een ander neveneffect is de herverdeling van vet, met name aan het gezicht, nek, rug en buik, waardoor de gewichtstoename kan lijken meer ernstige. De aanwinst van het gewicht van het gebruik van steroïden wordt grotendeels toegeschreven aan een toename van de eetlust kunnen, maar wijzigingen in het metabolisme ook een bijdragende factor.

Diabetes geneesmiddelen

De meeste geneesmiddelen die de behandeling van diabetes verhogen het niveau van insuline in het lichaam, die gemakkelijk tot gewichtstoename leiden kan. Insuline neemt suiker, in de vorm van glucose uit het bloed als er teveel. Als er een heleboel insuline in je bloed, het niveau van glucose lager zal zijn, en je lichaam kan denken dat het honger, wat kan leiden tot meer eten. Insuline slaat ook de overtollige suiker die op neemt opwaarts als vet, wat leidt tot verdere gewichtstoename. Patiënten die deze geneesmiddelen nemen kunnen krijgen 40 lbs, in een jaar, volgens Madelyn Fernstrom, directeur van het gewicht Management Center aan de University of Pittsburgh Medical Center. Er is één uitzondering Glucophage, die wordt gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes; het feitelijk bevordert gewichtsverlies.

Birth Control Pills

Veel vrouwen melden dat ze gewichtstoename als gevolg hebben van het nemen van geboortebeperking pillen, maar volgens «««MayoClinic.com, studies hebben aangetoond dat het effect van de geboortenbeperkingspil op gewicht helemaal erg klein of niet aanwezig. Birth control pills, echter, vochtretentie bevorderen. Terwijl je kan je je voelt alsof je hebt gezet op gewicht, vooral in je borsten, heupen en dijen, het is niet permanent en is alleen in de vorm van water. De oestrogeen in geboortenbeperkingspillen is verantwoordelijk voor dit effect, dus nemen van een pil van de lage-oestrogeen zoals Yasmin een mogelijke oplossing is.


gerelateerde artikelen