Manny Pacquiao: beste. Maaltijd. Ooit!

January 15Overzicht

Stap in de Manny Pacquaio schoenen voor een dag, en u zou waarschijnlijk hebben moeite lopen de volgende ochtend. Tijdens een dag waar hij zal uitvoeren, spar en gewicht van de trein, werpt Pacquaio calorieën sneller dan hij tegenstanders doet — vaak branden tot 2500 calorieën per training.

Maar om te handhaven zijn gevechten 147-pond gewicht, de opleiding is slechts een deel van de vergelijking van het kampioenschap. Op de meeste dagen vindt Pacquaio zichzelf vechten een dieet meer dan 7000 calorieën-- of meer dan het dubbele wat de normale Amerikaan verbruikt.

Het is allemaal onderdeel van de routine dat Pacquaio worden de eerste en slechts de vechter om te winnen in acht verschillende gewicht divisies heeft geholpen. De Pac-Man's geheim? Een verrassend eenvoudige, maar smaakvolle dieet dat beschikt over twee post-workout maaltijden--elk met een mix van eiwitten en koolhydraten.

De knock-out voedings-plan begint met havermout, het één voedsel eet hij na elke trainingssessie--of hij wordt uitgevoerd, boksen of gewichtheffen.

"Mijn favoriete maaltijd voor mijn strijders en mezelf is de post-workout maaltijd: rauwe havermout, nonfat melk, verse bessen en honing," zegt Los Angeles gebaseerde Alexa Ariza, Pacquaio van sterkte en conditionering coach. " Het is langzaam gekookt in melk; de haver absorberen de honing en het bewezen dat de beste maaltijd voor snel herstel tijdens kamp."

Naast de koolhydraten uit havermeel, Ariza stoten van de anabole potentieel van de kampioen van post-workout maaltijd met 30 gram eiwit in een drank gemaakt van twee primeurs van Designer wei-eiwit vermengd met water.

"De Pacquaio calorieën zijn door het dak, zodat hij kan in de dezelfde intensiteit de volgende dag zetten en niet burn-out. Als hij die calorieën niet raakt, hij brandt spier - en hij zich niet veroorloven om dat te doen. "


Alex Ariza, trainer Manny Pacquaio van

Waarom hij vindt het heerlijk

Wanneer u traint zo vaak en zo hard als Pacquaio, voedsel neemt op toegevoegd belang. "Het [de maaltijd] werkt allemaal samen met name na een training om ons klaar voor later in de dag," zegt Ariza. "We passen maaltijden afhankelijk van hoe de trainingsdag toelijken voor zitten werking uit," vertrouwt Ariza. "Enkele dagen, trainingen zijn intense, vooral in het begin van kampen wanneer Manny sterkte doet en conditionering, het is bijna als een hel week."

Maar de havermout is eigenlijk gewoon een voorgerecht dat brandstoffen meer afmattend trainingen en leidt tot een tweede post opleiding maaltijd die beschikt over een van de favoriete voedsel van de kampioen.

In de namiddag, Pacquaio hoofden naar Wild Card sportschool waar de trainingen in de ring op een spel van plan gemaakt richten door coach Freddie Roach. Daar eet Pacquaio een tweede post-workout maaltijd van rundvlees tapa, een Philipino schotel van dunne reepjes van genezen in suiker, soja saus, knoflook en zwarte peper dat heeft gekookt en gebakken entrecote. Zijden zijn gestoomde witte rijst, tinolang manok, een soep op basis van kip met gember en greens, en een plaat van meloen en mango.

"De Pacquaio calorieën zijn door het dak, dus de volgende dag die hij in de dezelfde intensiteit zetten kan en hij niet burn-out," zegt Ariza. "Als we die calorieën niet slaan, Manny's brandende spier en hij zich niet veroorloven om dat te doen," verklaart de Colombiaanse komaf trainer.

Wat maakt het een gezonde maaltijd?

Kate Matchett, geregistreerde diëtist bij Sport CARE in Women's College Hospital in Toronto wijst erop koolhydraten is de meeste de belangrijke voedingsstof te vullen glycogeen winkels, een atleet hoofdbron van brandstof tijdens een training.

"Oats zijn veel koolhydraten. Honing is hoger op de glycemische index dan haver, waardoor post-exercise zijn snelwerkende koolhydraten herstellen glycogeen winkels sneller omdat honing is makkelijker te verteren dan langzaam werkende koolhydraten,"zegt Matchett. "Melk en de mix drankje toevoegen eiwitten om te herstellen van de schade van de spier; bessen toevoegen antioxidanten ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem."

Hoe de maaltijd nog gezonder maken?

Manny Pacquiao: beste. Maaltijd. Ooit!

Pacquaio kon nemen meer voedsel gebaseerde eiwit in de maaltijd door magere melkpoeder of sommige moer boter toe te voegen. "Beide toevoegen smaak en gezonde vetten voor sporters die behoefte hebben aan meer dan niet-sporters," zegt Matchett. "Manny kan in pinda, amandel- of pecan boter smelten wanneer bijna gaar zijn de haver."

Ten slotte adviseert Matchett dat als een atleet is niet op de juiste manier tanken post workout, hij of zij naar volgende training uitgeput gaat. "Manny konden zich veroorloven de extra calorieën door de topping van de havermout met gedroogde cranberries, walnoten of zaden. Dit is een eenvoudige manier om toe te voegen van de energie-dichte voedingsmiddelen die helpen zijn totale calorie behoeften om te maximaliseren voeding en vermoeidheid voorkomen."

Alex Ariza's havermout recept

Ingrediënten:

1 kop rauwe haver

1 eetlepel honing

1 kopje vetvrije melk

½ kopje gemengde bessen

Methode:

Meng alle ingrediënten, laten de kok van het mengsel gedurende 20 minuten; dienen.


gerelateerde artikelen