Heb je vitamine D3 nodig bij het nemen van Calcium?

January 5

Heb je vitamine D3 nodig bij het nemen van Calcium?

Zowel calcium en vitamine D hebben verschillende rollen in het lichaam, met inbegrip van preventie van kanker en bloeddruk de verordening, hoewel het handhaven van bot gezondheid is hun meest belangrijke rol. Tekort aan een van deze voedingsstoffen zal leiden tot het bot aandoeningen. Als je niet een van deze door middel van natuurlijke bronnen, neem supplementen. Nemen van calcium alleen wellicht niet voldoende omdat vitamine D een belangrijke rol in de gezondheid van het been heeft en is essentieel bij het calcium absorptie en onderhouden van de niveaus in het bloed. En er zijn ook veel mensen die hebben een tekort aan calcium tekort aan vitamine D.

Bot-gezondheid

Je botten ondergaan continue processen van gebouw en resorptie, of verlies van bot materie, in je leven. Terwijl het bouwproces tot de leeftijd van 30 domineert, neemt resorptie later over. Oudere volwassenen, verliezen vooral na de leeftijd van 50, bot zaak tegen een hoger tarief, wat resulteert in verminderde botdichtheid en sterkte. Zowel calcium en vitamine D zijn nodig om deze botverlies.

Osteoporose

Osteoporose is een aandoening in welke botten worden dun en breekbaar, wat leidt tot een verhoogd risico op fracturen. Het is de meest voorkomende bij ouderen, met name bij postmenopauzale vrouwen. Osteoporose kan symptomless worden al jarenlang, totdat een breuk optreedt. Bijdragende factoren voor osteoporose omvatten tekort aan calcium en vitamine D, ondergewicht, gebrek aan lichamelijke oefening, roken, alcoholgebruik en bepaalde ziekten en medicijnen. Osteoporose kan worden voorkomen door het vermijden van deze risicofactoren. Het risico voor osteoporose bespreken met uw arts, die over tests voor botdichtheid, bloedspiegels van calcium en vitamine D, adviseren kan om te beoordelen van de noodzaak van supplementen.

Calcium

Mensen die extra calcium nodig omvatten postmenopauzale vrouwen, lactose intolerante mensen en veganisten. Calcium heeft veel belangrijke lichaamsfuncties afgezien van bot gezondheid. Wat is de rol van calcium, vitamine D is nodig voor de absorptie. Hoewel vitamine D is nodig om calcium absorptie, is niet verplicht om zowel op hetzelfde moment.

Vitamine D

Vitamine D-2 of ergocalciferol, gemaakt door planten, en vitamine D-3 of cholecalciferol, gemaakt door de huid na blootstelling aan de zon, zijn de twee vormen van vitamine D. Beide zijn beschikbaar als supplementen. De nationale osteoporose Stichting, Oceanview, raadt een dagelijkse inname van 400 internationale eenheden naar 800 internationale eenheden vitamine d, afhankelijk van uw leeftijd. Oudere mensen vereisen hogere inname. Natuurlijke bronnen van vitamine D zijn voedsel, zoals vis, lever, eigeel en verrijkte voedingsmiddelen zoals melk, en blootstelling aan de zon. Dagelijkse blootstelling gedurende 15 minuten genoeg vitamine D kan geven, maar het bedrag varieert sterk op basis van factoren zoals leeftijd, huidskleur en geografische breedtegraad gebruik van zonnebrandmiddelen enz. Aanvullend vitamine D kan alleen worden genomen als onderdeel van multivitaminen of samen met calcium supplementen. Volgens onderzoek uitgevoerd door wetenschappers aan Boston University School of Medicine, zijn vitamine D-2 en vitamine D-3 even effectief.

Vitamine D-deficiëntie

Michael F. Holick, een wetenschapper aan de Boston University School of Medicine, zegt: "vitamine D-deficiëntie is een niet-herkende epidemie." Wie calcium neemt wellicht ook vitamine D om bij te houden is er een verhoogd risico op vitamine D-deficiëntie zoals wordt ouder dan de leeftijd van 50, lactose-intolerantie, veganisme, obesitas, verpleeghuis wonen, gebrek aan voldoende zonlicht, intestinale malabsorptie en nierziekten. Volgens NOF komt tekort aan vitamine D vaker voor dan calcium tekort aan ouderen. Zonder voldoende vitamine D, kan niet osteoporose worden verhinderd. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende inname van vitamine D om bot gezondheid te behouden.


gerelateerde artikelen