Aanbevolen dosis natriumbicarbonaat voor alkaliserende melkzuur bij de uitoefening van

December 31

Aanbevolen dosis natriumbicarbonaat voor alkaliserende melkzuur bij de uitoefening van

De misselijkheid en duizeligheid ervaring u na een intensieve periode van sprinten of Gewichtheffen is een indicatie dat de pH van uw bloed zuurder is geworden. Dan heb je opeens, om omhoog te verlichten op uw workout omdat u het gevoel dat je gaat overgeven. Natrium bicarbonaat helpt voorkomen dat de pH van uw bloed steeds te zuur, zodat u kunt blijven met een zeer intense sessie die zal uw acute en langdurige prestaties verbeteren.

PH van het bloed

De pH van het bloed is een maat voor het netto saldo van zure ionen in vergelijking met fundamentele ionen; een ion is een geladen atoom of molecuul. Bloed pH fluctueert voortdurend omdat het hangt af van vele factoren, met inbegrip van wat je eet, wat je drinkt, uw activiteitenniveau, de snelheid van de ademhaling en de gezondheid van uw nieren. Schommelingen optreden binnen een zeer klein bereik, in het algemeen tussen pH 7,35 en 7,45. Opmerking gedistilleerd water en menselijk bloed zijn neutraal; zij zijn noch zuur of basic. Eiwit en bicarbonaat hebben een pH van 8 en 9, terwijl zwarte koffie en urine een pH van 5 hebben; Baking soda is eenvoudig en urine zuur is. Hoewel bloedplasma is aangetoond dat gaan zo laag als 6,8, op dit optreden niveau negatieve bijwerkingen zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en extreme spier ongemak. Natrium bicarbonaat helpt buffer of neutraliseren de positieve ionen in uw bloed en houdt uw pH binnen een meer functionele, gezonde bereik.

Zuur-Base Buffers

De zuur-base evenwicht in uw bloed wordt bepaald door de chemische reacties in uw bloed, de capaciteit van uw luchtwegen te verwijderen van kooldioxide en het vermogen van je nieren om ammoniak en positieve waterstof-ionen in uw urine uitscheiden. De belangrijkste buffer systeem is de chemische reactie tussen het zwakke zuur genoemd koolzuur en het zout van koolzuur natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat is beter bekend als zuiveringszout. De beperkende factor voor het bufferen melkzuur opbouw in je spieren is de beschikbaarheid van natriumbicarbonaat. Aan te vullen met natriumbicarbonaat of zuiveringszout verhoogt de pH van de vloeistof buiten je cellen, waardoor uw spiercellen melkzuur gemakkelijker te verwijderen.

Suppletie

Natriumbicarbonaat is verkrijgbaar in poeder- of capsulevorm. Chronische suppletie van natriumbicarbonaat verhoogt uw lactaat drempel of het punt net voordat de pH van uw bloed zuurder wordt; het wordt primair gebruikt voor hoge intensiteit training. Chronische laden houdt je consumeren 0.4g natriumbicarbonaat per kilogram uw lichaamsgewicht drie dagen per week voor acht weken. Hebt u meerdere rassen of wedstrijden op één dag, buffers seriële laden uw bloed voor zo lang als de 24 uur. Het consumeren van 0,3 tot 0,5 g natriumbicarbonaat per kilogram lichaamsgewicht per dag; gesplitst dit drie of vier kleine doses voor drie tot vijf dagen tot de dag vóór uw concurrentie. Het gebruik van natriumbicarbonaat voor een zeer intense race of gebeurtenis bijvoorbeeld sprinten of gewichtheffen. Consumeren van 0,3 g natriumbicarbonaat per kilogram lichaamsgewicht, verdeeld over drie tot vier doses en genomen 60 tot 90 minuten voor uw evenement, volgens een 2008 artikel door Scott Riewald, Ph.D., gepubliceerd in de "sterkte en Conditioning Journal."

Overwegingen

Het gedrag van een proefperiode van natriumbicarbonaat suppletie. Experimenteren met baking soda in de aanloop naar een belangrijke race of wedstrijd maand niet gestart. Natriumbicarbonaat kunnen de gastro-intestinale problemen met inbegrip van opgeblazen gevoel, misselijkheid en krampen veroorzaken.


gerelateerde artikelen