De goede en slechte effecten van steroïden

November 26

De goede en slechte effecten van steroïden

Twee soorten steroïden zijn populair. Het eerste type valt onder de groep van de corticosteroïden; Deze steroïden zijn effecten vergelijkbaar met een natuurlijk voorkomende hormoon, genaamd cortisol, geproduceerd door de bijnieren. Het tweede type is vergelijkbaar met de natuurlijk voorkomende mannelijke hormoon, testosteron, en meestal wordt misbruikt door atleten en bodybuilders. De goede en slechte effecten van steroïden die allemaal afhankelijk van de duur van gebruik; Hoe langer je ze gebruiken, hoe slechter de effecten.

Verminderde ontsteking

Vermindering van ontsteking is een van de goede effecten van steroïden, volgens MedlinePlus. De Cleveland Clinic definieert ontsteking als een proces waarbij het lichaam van de bloedplaatjes en andere chemicaliën je lichaam tegen infecties beschermen en schadelijke stoffen zoals bacteriën en virussen. Belangrijkste kenmerken van ontsteking zijn pijn, zwelling, warmte en roodheid. Steroïden verminderen de productie van de inflammatoire chemische stoffen om te houden van weefselschade bij een minimum.

Behandeling van auto-immune ziekten

Een van de goede effecten van steroïden is dat ze helpen bij de behandeling van auto-immune ziekten. Auto-immune ziekten, zoals lupus en multiple sclerose, treden op wanneer een probleem met het immuunsysteem van het lichaam is en het immuunsysteem begint te werken tegen de lichaamseigen weefsels. Steroïden verminderen de negatieve activiteit van het immuunsysteem door beïnvloeden hoe uw witte bloed cellen functie.

Negatieve psychologische gevolgen

Steroid gebruik kan leiden tot negatieve psychologische gevolgen, neemt kennis van het centrum voor Substance Abuse onderzoek aan de Universiteit van Maryland College Park. Het uitgebreide gebruik van steroïden geconstateerd tot de gebruikers zeer gewelddadig en agressief. Steroïden is bekend dat het veroorzaken van stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Mensen die gebruik maken van steroïden te lang dreigen ook psychische aandoeningen zoals schizofrenie te ontwikkelen.

Staar

Steroïde gebruik kan leiden tot de ontwikkeling van staar, volgens MedlinePlus. Staar is het troebel van een deel van het oog van de lens genoemd. Deze aandoening leidt tot wazig zicht en vaak treedt op in de ouderen evenals mensen die medicijnen zoals steroïden.


gerelateerde artikelen