Ziekten die leiden pijn in de gewrichten tot

April 6

Ziekten die leiden pijn in de gewrichten tot

Pijn in de gewrichten verwijst naar een aandoening die kan lichamelijke beweging ernstig in gevaar brengen. Soms gewrichtspijn kan zijn het resultaat van een onderliggende medische ziekte. Bacteriën kunnen kruipen in het lichaam en ravage aanrichten op de gewrichten. Gelukkig, de ziekten die leiden pijn in de gewrichten tot kunnen effectief worden behandeld.

Reumatische koorts

Volgens MedlinePlus is reumatische koorts een bacteriële infectie die specifiek van invloed de gewrichten, het hart, de huid en de hersenen zijn kan. Symptomen van reumatische koorts zijn pijn in de gewrichten, gezamenlijke zwelling en roodheid of warmte rond de gewrichten. Deze voorwaarde veroorzaakt ook maagpijn, koorts, een huiduitslag, neusbloedingen en schokkerige bewegingen van de handen, voeten of gezicht.

Reumatische koorts neiging om invloed op kinderen tussen de 6 en 15, MedlinePlus notities. Een infectie met de Streptococcus bacterie infectie veroorzaakt reumatische koorts.

Antibiotica medicijnen kunnen worden gebruikt om de bacteriën te vernietigen, terwijl anti-inflammatoire geneesmiddelen en corticosteroïden kunnen worden gebruikt om ontsteking te verminderen.

Osteomyelitis

Osteomyelitis is een soort bot infectie geassocieerd met dergelijke symptomen als pijn in de gewrichten, koorts en pijn in de regio van genegenheid. De Mayo Clinic zegt dat osteomyelitis veroorzaakt ook prikkelbaarheid en chronische vermoeidheid, evenals warmte, tederheid of roodheid van de getroffen regio. In sommige gevallen veroorzaakt osteomyelitis helemaal geen symptomen.

Bacteriële of schimmel infecties kunnen leiden tot osteomyelitis. Soms deze infecties kunnen reizen door het bloed, of zij kunnen ontwikkelen na de operatie of een blessure. In sommige gevallen kunnen de infecties beïnvloeden de spinale botten of die optreden bij mensen met arme bloedsomloop.

Chirurgie kan nodig zijn te afvoer van het getroffen gebied van infectie. Soms kan het aangetaste bot of weefsel worden verwijderd. In andere gevallen kunnen de chirurgische schroeven of pinnen uit een eerdere operatie worden verwijderd. Ook kunnen antibiotica of anti-fungals worden gegeven voor de behandeling van de bacteriën of schimmels osteomyelitis veroorzaakt.

Septische artritis

Septische artritis is een gezamenlijke ontstekingstoestand gekenmerkt door pijn in de gewrichten, gezamenlijke zwelling en koorts. Septische artritis kan ook leiden tot een koorts, prikkelbaarheid, gezamenlijke stijfheid en koude rillingen.

Septische artritis gevolg van bacteriën die zich uitbreidt naar het gewricht. Deze voorwaarde zorgt ervoor dat de bacteriën staphylococcus of streptococcus. Soms, leidt Mycobacterium tuberculosis of Candida albicans tot septische artritis.

MedlinePlus zegt dat sommige risicofactoren voor het ontwikkelen van septische artritis omvatten gezamenlijke trauma, hebben een kunstmatige gezamenlijke en lijden aan een chronische ziekte, zoals diabetes.

Antibiotica medicijnen kunnen behandelen de infectie. Rust, koude kompressen toe te passen op de getroffen regio en het verheffen van de regio kunnen helpen bij het beheren van septische artritis. Een naald wordt soms gebruikt voor de afvoer van het getroffen gewricht.


gerelateerde artikelen