Gomziekte bij kinderen

July 2

Gomziekte bij kinderen

Volgens Children's Hospital Boston is gomziekte een bacteriële infectie in het tandvlees en de aangrenzende weefsels. Kinderen kunnen deze aandoening ontwikkelen als ze geen goede verzorging van hun tanden nemen of bepaalde risicofactoren hebben. De Amerikaanse Academie van Parodontologie (AAP) legt uit dat bijna alle kinderen en adolescenten de meest milde vorm van tandvleesontsteking, gingivitis genoemd. Het kan vooruitgang en dreigen hun tanden als het niet wordt behandeld.

Milde Type

Volgens de AAP is chronische tandvleesontsteking de meest voorkomende en minst ernstige vorm van tandvleesaandoeningen in kinderen. Het verhit het tandvlees en het afloopgebied weefsel gemakkelijk maakt. Het komt uit slechte mondhygiëne en verdwijnt als een getroffen kind borstels en vaak flosses en reguliere tandheelkundige zorg krijgt. Anders kan het vooruitgang in meer ernstige vormen van tandvleesaandoeningen.

Ernstige vormen

Agressieve parodontitis is het meest voor bij tieners. Ze een heleboel plaque niet ontwikkelen, maar ze verliezen alveolaire bot. Deze vorm van tandvleesaandoeningen is gelokaliseerd en meestal van invloed op de snijtanden en de kiezen van het eerste, de AAP staat.

Gegeneraliseerde agressieve parodontitis aanvallen van de hele mond en veroorzaakt een zware vorming van tandplak. Het tandvlees rood en gezwollen krijgen, en uiteindelijk de tanden los kunnen krijgen. Dit type van gomziekte begint meestal in de adolescentie.

Risicofactoren

Arme tandheelkundige gewoonten zijn de belangrijkste oorzaak van gomziekte in kinderen, maar er zijn bepaalde fysieke risicofactoren, waardoor sommige jongeren meer vatbaar. Het gaat hierbij om het syndroom van Down, Papillion-Lefevre syndroom, Kindler syndroom en diabetes type 1. De AAP stelt dat diabetes is bijzonder problematisch, met één op de tien type 1 diabetici tussen de leeftijd van 11 tot 18 ook last van parodontitis.

Genetica is ook een belangrijke risicofactor. De AAP beveelt aan regelmatige gomziekte screening voor kinderen met parodontitis getroffen familie leden.

Symptomen

De AAP noemt vier belangrijkste gom ziekte symptomen bij kinderen. Gezwollen tandvlees zijn het eerste symptoom, en de tweede is bloeden van het tandvlees wanneer de tanden worden geborsteld of flossed. Voortdurende slechte adem is de derde symptoom. Zelfs wanneer de tanden hebben net zijn geborsteld blijft bestaan. Teruglopende tandvlees zijn de laatste symptoom. Het tandvlees merkbaar terug trekken van de tanden, en ernstige gevallen blootstellen de wortels. Elke ouder die deze symptomen merkt moet onmiddellijk nemen hun kind naar een tandarts.

Behandeling en preventie

De AAP beveelt onderwijs kinderen over een goede mondhygiëne vroeg om gom ziekte ontwikkeling te voorkomen. Tieners vaak laks over persoonlijke hygiëne geworden, en hormonale veranderingen maken ze kwetsbaarder voor parodontale ziekte. De AAP stelt dat kinderen met goede ingebakken flossen en poetsen gewoonten waarschijnlijker zijn kunnen voortzetten in de adolescentie. Opleiding kunt beginnen zo jong als ouder, wanneer u kunt uw baby's tanden met een kleine hoeveelheid tandpasta en zachte borstel poetst. Jongeren moeten een tandheelkundige check-up om de zes maanden.

Kinderen die de ontwikkeling van gomziekte moeten worden ijverig over poetsen en te flossen. Dit kan meestal veroveren het probleem dus meer ingrijpende behandelingen, zoals grondige reiniging en schalen niet nodig zijn.


gerelateerde artikelen