Wat zijn de oorzaken van Side pijn rond een colostoma Stoma?

December 13

Wat zijn de oorzaken van Side pijn rond een colostoma Stoma?

Een colostoma stoma is een gat in de buik openen in de darmen. Een colostoma is vaak nodig wanneer deel van de dikke darm of de endeldarm wordt verwijderd en krukken verplaatsen via de darmen afgevoerd uit het stoma en in een zak die is gekoppeld aan de kant, staat verklaart Medline Plus. Nadat de operatie geneest, is een persoon met een colostoma stoma treden soms pijn in de zij- of buik. In sommige gevallen kan de pijn een indicator van een ernstig probleem zijn.

Hernia

De meest voorkomende oorzaak van side pijn bij mensen met een stoma colostoma is een hernia, meldt de American Cancer Society. Een hernia treedt op wanneer een spier in de tranen van de buikwand en darmen of andere organen verdikking uit door middel van de scheur, soms de vorming van een bult onder de huid. Omdat de stoma zelf een gat in de buikwand is, verhoogt het de kans op een grotere scheur optreedt en het veroorzaken van een hernia.

Oorzaken van Hernia

Verschillende factoren kunnen verhogen het risico van een hernia. Zwaarlijvigheid is een risicofactor, omdat het extra gewicht extra druk op de buikwand legt, waardoor het risico van een traan. Infecties rond de stoma site ook verzwakt de spieren en verhoogt het risico. Zware hoest veroorzaakt druk op de spieren van de buikwand en een hernia te voorkomen, volgens het Britse Hernia centrum kunt afdwingen.

Intestinale wurging

In zeldzame gevallen, een grote hernia veroorzaakt de darmen gedraaid of opgerold, resulterend in een intestinale obstructie. Deze aandoening zeer ernstig als de bloedtoevoer naar de darmen is afgesneden, die wurging heet, verklaart de Britse Hernia centrum geworden. Intestinale wurging is zeer pijnlijk en onmiddellijke dringende medische hulp vereist. De darmen moeten worden getwist, meestal door een chirurg, voordat het verlies van bloedstroom de cellen van de darmen doodt, waardoor blijvende schade.


gerelateerde artikelen