Hoeveel dagen kun je overleven zonder voedsel?

August 9

Hoeveel dagen kun je overleven zonder voedsel?

Hoewel het eten van meerdere malen per dag is ideaal om gezond te blijven en het maximaliseren van uw energie-niveau, is het menselijk lichaam veerkrachtig. Mensen kunnen voor lange periodes zonder voedsel overleven. Nochtans, kunnen gaan dagen zonder eten tekorten en onaangename--zelfs gevaarlijk--bijwerkingen veroorzaken.

Overleving periode

Het aantal dagen die u zonder voedsel overleven kan varieert afhankelijk van de grootte van uw activiteitenniveau en de hoeveelheid opgeslagen lichaamsvet die u bezitten. Een 2009 review gepubliceerd in "Archiv bont Kriminologie" verslagen die zich bezighoudt met honger bij de mens zijn onethisch. Auteurs van dit onderzoek onderzocht echter gevallen waar individuen gevangen of levend begraven na ongevallen, en geconcludeerd dat mensen die zijn in staat om water te drinken maar zijn verstoken van voedsel kunnen overleven tot twee maanden kan worden.

Hydratatie overwegingen

Mensen die worden beroofd van zowel voedsel en water hebben levensverwachting korter dan individuen verstoken van voedsel alleen. Een herziening van de 2009 in "Archiv bont Kriminologie" gemeld dat mensen voor slechts acht tot en met 21 dagen zonder voedsel en water kunnen overleven. Uw overlevingstijd zonder voedsel of water is sterk geïndividualiseerd en is gebaseerd op uw maat, hydratatie status en activiteit niveau.

Bezorgdheid

Gewoon omdat je lichaam kan overleven voor dagen zonder voedsel betekent niet dat je moet verhongeren jezelf, zelfs als u probeert om gewicht te verliezen. Honger breekt niet alleen opgeslagen lichaamsvet voor brandstof maar ook mager spierweefsel. Vaak honger veroorzaakt ondervoeding, die tot lichamelijke handicap, geestelijke handicap ziekten, vermoeidheid, duizeligheid, flauwvallen, ontbreken van de menstruatie bij vrouwen en snelle haaruitval leiden kan, volgens MedlinePlus.

Veilige gewichtsverlies

Als gewichtsverlies je doel, maken gezonder voedsel keuzes in plaats van volledig vermijden van voedsel. Verminder je huidige inname van 500 tot 1000 calorieën per dag, en streven naar een 1 - tot 2-pond per gewichtsverlies doel. Het vergroten van verzadiging zonder de extra calorieën, kies voedingsmiddelen rijk aan vezels, eiwitten of beide. Voorbeelden zijn mager gevogelte, schaal-en schelpdieren, vruchten, groenten, magere zuivel voedingsmiddelen, volle granen, sojaproducten, peulvruchten, noten en zaden.


gerelateerde artikelen