Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Romaine Sla?

November 8

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Romaine Sla?

Als je salades eet of geniet van sla op uw broodjes, zijn de kansen dat u hebben genoten van de gezonde crunch van romaine sla. Het soort sla dat u voor uw salades of andere recepten kiest is belangrijk. Verschillende soorten Sla hebben wisselend voedingswaarde. Als u liever romaine sla, moet je begrijpen de calorische inhoud en gezondheidsvoordelen van deze groente.

Verlies van het gewicht

Romaine sla is de perfecte aanvulling op een dieet van het gewichtsverlies. Om gewicht te verliezen effectief, moet u het nemen in minder calorieën per dag van voedsel dan je lichaam gebruikt. Aangezien romaine sla alleen 17 calorieën per portie bevat, kan u eet grote porties van romaine sla en nog steeds gewicht verliezen. Daarnaast romaine sla heeft een hoog watergehalte, die u kan helpen gevoel volledig sneller bij het eten. Romaine sla opnemen in uw lunch of diner salades ter verbetering van uw gewichtsverlies inspanningen.

Gezond maagdarmkanaal

Het vezelgehalte van romaine sla maakt het een goede aanvulling voor een schone spijsverteringskanaal. Specifiek, bevat romaine sla 2 g vezels per portie, dat 5 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is. De vezel is een stof die niet wordt verteerd, zodat het fungeert als een spons te duwen afval door middel van je darmkanaal, en hoge vezel diëten zijn ook gekoppeld aan een lager risico op hart-en vaatziekten en diabetes. Om te functioneren, moet je ten minste acht glazen water per dag drinkt, of u kan worden verstopt en harde ontlasting hebben.

Vitaminen C en K

Het hoge vitamine C-gehalte van romaine sla maakt het een hart-gezond groente. Een portie van romaine sla kan bieden tot 4 mg of 40 procent van uw aanbevolen dagelijkse behoeften. In het bijzonder voorkomt vitamine C dat cholesterol steeds plakkerig en daaraan vastzittende aan de wanden van je bloedvaten. Dus, als u hart-en vaatziekten, of een sterke familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten hebt, moet u een tot twee porties van romaine sla opnemen in uw dagelijkse dieet te houden van uw hart gezond. Romaine sla is ook hoog in vitamine K, met 100 microgram in 100 gram sla. Vitamine K is belangrijk in het helpen van uw bloedstolsel goed en ook helpt bouwen sterke botten.

Spierkracht

Kalium is van essentieel belang voor niet alleen hartgezondheid, maar ook voor spierkracht. Als uw kalium laag zijn, treden spierzwakte. Consumptie van voedsel rijk aan kalium is daarom essentieel voor het behoud van de spierkracht. Een portie van romaine sla voorziet uw lichaam met 247 mg, of 10 procent van de dagelijkse behoeften. Bovendien zal consumeren van andere vruchten en groenten en peulvruchten u helpen voldoen aan uw aanbevolen dagelijkse inname van kalium.


gerelateerde artikelen