Wat zijn de gevaren van hoge spier enzymen?

April 14

Wat zijn de gevaren van hoge spier enzymen?

Uw lichaam spierweefsel bevat verschillende enzymen, die zijn katalysatoren die chemische reacties veroorzaken. Uw spieren vereist chemische reacties op hen te voorzien van energie, help hen schade te herstellen en hen helpen functioneren. Hoge spier enzymen in uw bloed kunnen betekenen die spier cellen zijn aangetast. Hoge spier enzymen kunnen ook optreden vanwege verspilling van spier skeletaandoeningen of vanwege schade aan een ander orgaan dat bevat een aantal van de dezelfde enzymen als uw spieren, zoals de lever. Als u hoge spier enzym niveaus in uw bloed hebt, zal uw arts evalueren geen symptomen heb je en andere noodzakelijke tests uitvoeren om te achterhalen van de oorzaak.

Spier enzymen

Algemeen geteste spier enzymen zijn creatine phosphokinase, serum glutaminezuur-oxaalazijnzuur-transaminase, lactaat dehydrogenase en aldolase. Creatine phosphokinase maakt mogelijk een chemische reactie die converteert creatine in fosfaat, dat een snelle energiebron voor uw spieren is. Serum glutaminezuur-oxaalazijnzuur-transaminase, ook wel SGOT of aspartaat-aminotransferase genoemd, is noodzakelijk voor uw lichaam om te verwerken van aminozuren en gebruiken ze om te bouwen van de eiwitten in het spierweefsel. Lactaat dehydrogenase (LDH) is aanwezig in alle cellen in uw lichaam, met inbegrip van uw spiercellen. Je lichaam maakt gebruik van aldolase om aminozuren metaboliseren.

Oorzaken

Artsen test uw spier enzym niveaus aan het scherm voor medische aandoeningen die leiden verhoogde spier enzymen tot. Veel oorzaken van hoge spier enzymen zijn relatief onschuldig. Bijvoorbeeld, kunnen gemeenschappelijke spier spanningen veroorzaken uw creatine phosphokinase niveaus te verheffen. Uw niveaus van SGOT kunnen ook verheffen vanwege een soort spier schade. Verhoogde lactaat dehydrogenase niveaus kunnen duiden op celschade van welke aard. Uw arts kan testen uw aldolase-niveaus als u zwakte om te bepalen ondervindt of het probleem in uw spieren of uw zenuwen, is omdat spieren problemen verhoogde aldolase veroorzaken en zenuw problemen niet.

Gevaren

Soms verhoogde spier enzymen helpen artsen gevaarlijke medische aandoeningen diagnosticeren. Hoge aldolase niveaus optreden in spierdystrofie of als gevolg van een hartaanval, hepatitis, polymyositis of mononucleosis. Sommige soorten maligniteit, zoals kanker van de alvleesklier-, prostaat- of lever, veroorzaken aldolase te verheffen. Voorwaarden waaronder leverziekte, beroerte, mononucleosis, hemolytisch bloedarmoede of spierdystrofie kan leiden tot verhoogde LDH. Verhoogde SGOT kan duiden leverproblemen of een recente hartaanval. Hoge creatine phosphokinase zich kan voordoen tijdens een hartaanval of beroerte, spierdystrofie, myocarditis of Long weefselschade kan geven. Zeer hoge niveaus van spier enzymen kunnen het aangeven van een grote hoeveelheid weefselschade van spier, ook wel genoemd rabdomyolyse, die immers potentieel levensbedreigende eiwitten uit achtergebleven spierweefsel kunnen verzamelen in de nieren en nierschade of acuut nierfalen veroorzaken.

Proeven

Als uw arts vermoedt een hart aanval, zullen ze waarschijnlijk een elektrocardiogram, afgekort als EKG of ECG, voor het meten van de elektrische signalen in uw hartspier uitvoeren. Als ze een beroerte vermoedt, kan ze een MRI-scan of een hersenen angiogram bestellen. Uw arts kan uitvoeren een MRI, echografie of biopsie van de lever als ze leverziekte vermoedt. Een biopsie van spier of genetische testen mogelijk moet scherm voor spierdystrofie. Ze kan een bloedonderzoek om te controleren op antistoffen tegen het Epstein - Barr virus als ze mononucleosis vermoedt bestellen.


gerelateerde artikelen