De beste voeding voor eliminatie

April 12

De beste voeding voor eliminatie

Reguliere, dagelijkse stoelgang zijn een teken dat uw spijsverteringsstelsel in goede staat verkeert is. Volgens Elizabeth Lipski, Ph.D., CCN en auteur van "Spijsvertering Wellness" is 12 tot 24 uur de optimale darm transittijd, die beschrijft hoe lang het duurt tussen een eten en opheffing ervan als afval. Voedingsmiddelen rijk aan voedingsvezels zijn de beste voeding voor eliminatie. Zij helpen het spijsverteringsproces door toevoeging van bulk aan krukken, dus u ze gemakkelijker, doorgeven kunt terwijl voedsel laag in vezel tot constipatie en andere spijsvertering kwalen bijdragen.

Wat Is glasvezel?

Alleen plantaardige voedingsmiddelen levering vezel. Fiber is het onderdeel van planten die hen structuur, vergelijkbaar met een menselijke of dierlijke lichaam skelet geeft. Hoewel beide soorten voedingsvezels, onoplosbare en oplosbare, bij darm transittijd en snelheid van de beweging van voedsel door middel van uw spijsvertering helpen, is onoplosbare vezels bijzonder effectief op deze taak. Vanwege de hoge eiwitten en vetten inhoud in de standaard Amerikaanse dieet, veel mensen krijgen slechts 10 tot 15 gram voedingsvezels per dag, veel minder dan de 25 tot 38 gram aanbevolen door de federale regering dieet richtsnoeren voor Amerikanen, 2010. Een lage-fiber dieet kan leiden tot constipatie en nog ernstiger hygiënische omstandigheden, zoals irritable bowel syndroom, ziekte van Crohn ziekte en dikke darm kanker.

Onoplosbare vezels voedingsmiddelen

Volle granen bevatten een schat aan onoplosbare vezels, die doet niet oplossen in water en doorgeeft via het spijsverteringsstelsel intact. In "De encyclopedie van Healing Foods," raden Michael Murray, N.D., en Joseph Pizzorno, N.D., volkoren of tarwe waarop nog niet eerder de zemelen verwijderd in de raffinage, als de beste bron van dit type van voedingsvezels. Volkoren bevat cellulose, een klasse van onoplosbare vezels die is met name effectief op het verhogen van de kruk grootte en het gewicht, wat leidt tot regelmatige stoelgang. Één segment bevat 2 gram vezels. Kijk voor de woorden "whole wheat" of "volkoren" als het eerste ingrediënt op het etiket van een levensmiddel. Bent u gevoelig voor tarwe intolerantie, zijn andere hele granen die goede bronnen van onoplosbare vezels zijn bruine rijst en haver.

Oplosbare vezels voedingsmiddelen

Levensmiddelen die oplosbare vezels, of vezel dat in water oplost om een gel, vormen ook helpen met eliminatie. Psyllium zaden zijn een effectieve ophopende agent, met 2 eetlepels verstrekken van 16 gram vezels. Fruit en groenten hoog in vezelinhoud bevatten appels met de huid, peren, asperges, graan, vijgen en zoete aardappelen. Bonen en peulvruchten zijn ook uitstekende bronnen van dit type van vezel, met name bruine bonen, linzen, kikkererwten en spliterwten. Deze high-fiber voedingsmiddelen zijn ook voordelig aan gewicht verlies en bloed glucose controle, als zij u volledige gevoel langer houden en langzaam de release van glucose in je bloedbaan.

Vezelrijk maaltijden

Om meer vezels in uw voeding en steun eliminatie, voegen sommige vezelrijk voedsel aan elke maaltijd. Genieten voor het ontbijt, gekookte havermout met gehakte appel en sommige grond lijnzaad. Probeer tijdens de lunch, volkoren pita brood met hummus en een bijgerecht van tabbouleh, een salade gemaakt van bulgur. Chili gemaakt met bruine bonen en geserveerd met bruine rijst of split erwtensoep met volkoren brood, zou een voedzame, vezelrijk diner. Verhogen van de vezelinhoud langzaam voor de beste resultaten, en zorg ervoor om voldoende water te drinken.


gerelateerde artikelen