Voorbeelden van sociale vaardigheden activiteiten voor kinderen met autisme

September 17

Voorbeelden van sociale vaardigheden activiteiten voor kinderen met autisme

Kinderen op het autismespectrum kunnen geconfronteerd met een aantal uitdagingen, variërend van ernstige aantasting van de vaardigheden die nodig zijn voor het dagelijks functioneren, aan maatschappelijke uitdagingen waarbij interactie met collega's en familieleden. Veel therapieën en interventies zijn beschikbaar om te helpen kinderen met autisme spectrum stoornissen. Sociale vaardigheden activiteiten kunnen u helpen band met je kind en helpen kinderen op het spectrum vertrouwen winnen.

Visuele Cue Cards/Leitjes

Visuele cue cards/Leitjes vindt een kind op het autismespectrum met suggesties gevraagd hem passend gedrag en keuzes wanneer de interactie met leeftijdgenoten. Voor uw kind kunt u cue cards/Leitjes door uitsnijden van foto's uit tijdschriften, met behulp van foto's of het maken van uw eigen eenvoudige tekeningen. Visuele cue cards/Leitjes kan het helpen van een kind met autisme niet vergeten hoe te openen en zijn snack eten, hoe maak je klaar voor de school in de ochtend, of hoe zijn rugzak inpakken aan het einde van de schooldag. Cue cards/Leitjes kunt u helpen hem leren en te onthouden van de verschillende stappen voor het gebruik van het potje. Om te helpen een kind emoties identificeren, cue cards/Leitjes ter aanduiding van gezichtsuitdrukkingen te bereiden. Zitten met uw kind en laat hem foto's van verschillende gezichtsuitdrukkingen. Identificeren van de emoties voor hem, wanneer hij moeite heeft, en dan vraag hem te wijzen op de juiste foto die overeenkomt met de emotie die hij voelt.

Scripts

Alledaagse gebeurtenissen en gemeenschappelijke sociale situaties kunnen worden verschrikkelijk voor een kind met autisme. U kunt een script te schetsen van de procedures en gebeurtenissen, en om te helpen een kind het gevoel minder angstig maken. Scripts kunnen het helpen van een kind met autisme begrijpen waarom dingen gebeuren. Bijvoorbeeld, voor uw kind eerst naar een tandarts, bereid een eenvoudig script dat een overzicht van het proces. Ga over het script met hem tevoren, en laat hem het script tijdens de afspraak, dus hij zich herinneren wat u zal kunt verwachten. U kunt een script gebruiken om te helpen uw kind rol spelen door een moeilijke sociale situatie op school. Als uw kind problemen met plagen, het schrijven van een script voor hem en hem aanmoedigen te role-play mogelijke antwoorden en acties. Scripts kunnen zelfs helpen uw kind door middel van basaal scenario's, zoals het vragen om hulp in de klas.

Social Games

Spelletjes zijn een leuke manier om te leren voor uw kind met autisme leven laten komen. Zelfs een eenvoudig spel zoals verstoppertje kan helpen een kind leren over het nemen van bochten. Omdat kinderen op het spectrum soms moeite blijven betrokken met games hebben, zul je hard werken om te houden van zijn aandacht. U kunt beginnen met een korte one-on-one spel, voordat u naar andere kinderen uit te nodigen om te spelen. Geef uw kind de kans om eerst verbergen en, naarmate hij interesse in het spel, geef hem de kans om u te vinden. Als uw kind heel jong is, een korte spel van peek-a-boo met hem spelen. Als hij ouder is, probeer een kaartspel met eenvoudige regels, zoals Go Fish of geheugen, en dan gaan vanaf daar.

Cue Cards/Leitjes combineren en Scripts met Social Games

Wanneer u klaar om uit te nodigen andere kinderen bent tot sociale spelen, kunt u cue cards/Leitjes en scripts om te helpen van zowel het kind met autisme en zijn gelijken neurotypical werken samen in een instelling afspelen. Voordat u een sociale spelsituatie instelt, moet u selecteren leeftijdsgenoten die verzorgende en sociaal volwassen zijn. Kies een spel dat uw kind speelt, aangezien het doel voor uw kind is te voelen en te genieten van het sociale spel. Cue cards/Leitjes uw kind interactie met zijn collega's te helpen voor te bereiden. Bijvoorbeeld, als het spel bouwstenen gaat, voorbereiden cue cards/Leitjes dat uw kind te maken van een passende toelichting wordt gevraagd. Een kaart kan uw kind wordt gevraagd om te zeggen, "Kijk hoe hoog die toren is!" of "I like uw gebouw." U kunt ook cue cards/Leitjes tijdens sociale spelen om te helpen uw kind Vergeet niet om te delen of om zijn beurt. Zodra uw kind sommige van deze opmerkingen en de acties op zijn eigen initieert, kunt u dat cue card opgeborgen.

Video Modeling

Video modellering kunnen een bijzonder effectieve sociale vaardigheden-activiteit. Het kind met autisme neemt passende gedrag op een scherm en leert door middel van herhaling, naar het model van deze gedragingen in levensechte situaties. U kunt uw eigen korte video's met behulp van een webcam en zelfs familieleden te gebruiken om te handelen uit scènes. Omdat u een video herhaaldelijk afspelen kunt, kunt uw kind bekijken scènes van sociale interactie vele malen. Als u een video voor uw kind wilt maken, nadenken over het gedrag dat u probeert te richten. Schrijf een kort script tevoren en houd het eenvoudig en direct.

Voordelen van sociale vaardigheden activiteiten

Een autistisch kind kan laag-werking en vrijwel non-verbale, of een kind kan hoog functionerend, zoals kinderen met Asperger's syndroom, of ergens daartussenin. Sociale vaardigheden activiteiten geven ouders, verzorgers en scholen de gelegenheid om te interageren met het kind op een leuke en gestructureerde omgeving. Sociale vaardigheidstraining kunnen het helpen van een kind met autisme meer vertrouwen, en zijn gevoel van eigenwaarde te stimuleren. Kinderen met autisme kunnen lijden aan depressie of een ernstige angst, aangezien zij ouder groeien. Sociale vaardigheidstraining kunnen deze kinderen het gevoel minder geïsoleerd en meer vertrouwen in het leven.


gerelateerde artikelen