Hoe zwemmen in koud Water helpt calorieën te verbranden

May 13

Hoe zwemmen in koud Water helpt calorieën te verbranden

Zwemmen is een uitstekende aërobe oefening van de gematigde-niveau en een goede calorie-brander. Koud watertemperaturen kunnen verhogen deze calorie branden. Koude temperaturen kunnen echter ook leiden tot consumptie van meer calorieën. Als uw doel gewichtsverlies is, kan zwemmen in koud water een gemengde zegen.

Calorieën verbrand

Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Florida bleek dat iets meer calorieën worden verbrand in koud water oefening dan in warm. Mannen die uitgeoefend gedurende 45 minuten in 68 graden water verbrand in de studie, een gemiddelde van 517 calorieën. De mannen die uitgeoefend in 91,4 mate water calorieverbruik 505, gemiddeld.

Hoe het werkt

Bruin vet is een soort lichaamsvet die helpt uw lichaam temperatuur controle. Dit vet verbrandt calorieën om te creëren warmte. In de koelere temperaturen moet bruin vet verbranden meer calorieën u om warm te houden. Ook, wanneer je lichaam koud is, uw bloed dichter bij de kern van uw lichaam zodat uw vitale organen ook warm. Dit versnelt het werk van uw hart en de longen, die op zijn beurt meer calorieën verbrandt.

Verhoogde eetlust

Uitoefening in koud water, kan uw eetlust aanzienlijk verhogen. De deelnemers in de studie van de Universiteit van Florida in acht genomen bleken gemiddeld 44 procent meer calorieën eten onmiddellijk na het zwemmen in koud water, vergeleken met wanneer zij uitgeoefend in warm water. Worden zich bewust van de calorieën je verbruikt na het zwemmen om te voorkomen dat deze valkuil.

Tips en waarschuwingen

Om gewicht te verliezen, combineren gezond eten met een normale trainingsschema. Aërobe activiteiten, zoals zwemmen, moeten worden uitgevoerd voor 30 tot 60 minuten per sessie. Naast de mogelijke voordelen van zwemmen in koud water is het belangrijk te onthouden dat koude temperaturen ook tot hoge bloeddruk bijdragen kunnen en immuniteit verminderde. Praat met uw zorgverzekeraar voordat u zwemmen toevoegt aan uw trainingsschema.


gerelateerde artikelen