Mond bewakers & vazallen

May 31

Mond bewakers & vazallen

Mond bewakers en vazallen al lang een onderdeel van veel jeugd trips naar de orthodontist, maar hun lijst van potentiële toepassingen groeit steeds langere; mond bewakers hebben bijvoorbeeld zelfs onderzocht als een manier om te helpen vrouwen houden van hun sterkte door de duwen stadia van de bevalling. Een arts of tandarts kan discussiëren over de beste opties beschikbaar aan u op basis van uw specifieke voorwaarde.

Mond bewaker definitie

Mond bewakers, ook wel spalken, zijn gebruikt voor de behandeling van een verscheidenheid van tandheelkundige problemen sinds de jaren 1930. Moderne mond bewakers zijn vaak gemaakt van plastic en over de bovenste of onderste reeks tanden passen. Ook kunt u een aangepaste mond beschermen tegen een wassen mal; u de wax te verzachten, moet een indruk in het met je tanden. Mond bewakers zijn ontworpen om te voorkomen dat balde en overbites, alsmede ter bescherming van tanden in bepaalde risicovolle situaties zoals contact sport. Nieuwere soorten spalken zijn ook ontworpen om te scheiden van front en back-tanden op de bovenkant van de mond.

Vazal definitie

Een retainer kunnen één van twee vormen: een klein stukje van hard plastic met metalen draden of een dunner stukje plastic vormige zoals een mond bewaker. Bedienden worden vaak gebruikt door mensen die hebben onlangs accolades verwijderd; de vazal biedt extra ondersteuning om ervoor te zorgen dat de nieuw rechtgebogen tanden op hun plaats blijven. Bedienden zijn gevormd met de tanden en voorgeschreven door een orthodontist. Het is wellicht om te dragen het 24 uur per dag, alleen 's nachts of onder andere voorwaarden door uw orthodontist.

Voorwaarden

Mond bewakers zijn vaak voorgeschreven of aanbevolen om te helpen met kaak problemen, zoals aandoeningen van het temporomandibulair gewricht of TMJ. Zij kunnen ook helpen juiste overbites en andere kleine tandheelkundige problemen waarvoor beugels en andere orthodontische apparaten niet. Het dragen van een speciaal ingerichte mond bewaker kan soms u helpen overwinnen van bepaalde slapende aandoeningen, zoals snurken of slaapapneu. Bedienden kunnen worden voorgeschreven voor een aantal van dezelfde problemen, met name TMJ aandoeningen zoals overbites of tandenknarsen. Of u moet een mond bewaker of voorschot, hangt af van de ernst van uw aandoening.

Sport

Mond bewakers populair geworden voor kinderen en jonge volwassenen die deelnemen aan sport. Artsen en Tandartsen adviseren vaak hen tanden en kaken te beschermen tegen het breken als een kind is geraakt in het gezicht een bal of een ander stuk van apparatuur; ze kunnen zelfs voorkomen dat hersenschudding in sommige gevallen. De organisatie van Amerikaanse Lacrosse, raadt bijvoorbeeld, spelers krijgen een op maat gemaakte mond bewaker indien mogelijk en om te dragen tijdens zowel de games en de praktijken, of ambtenaren nodig hebben of niet. Goed uitgeruste mond bewakers moeten niet belemmeren communicatie of ademhaling of vormen een gevaar voor verstikking, zegt de organisatie.


gerelateerde artikelen