Voedsel te eten na chemotherapie

September 7

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Voedsel te eten na chemotherapie

Chemotherapie is een laatste resort behandeling voor vele kankerpatiënten. Dit is omdat er zo veel bijwerkingen geassocieerd met chemotherapie, zoals misselijkheid, diarree, gewichtsverlies en braken. Hoewel chemotherapie is het moeilijk om door te gaan, het vernietigt kankercellen en vaak redt levens. Volgens Bill Misner, Ph.D., van de Stichting tegen kanker genezen, kan het juiste voedsel eten helpen verminderen de bijwerkingen geassocieerd met chemotherapie en stimuleren het immuunsysteem en snelheid genezing.

Yoghurt

Yoghurt is een goede keuze van voedsel te eten na chemotherapie om verschillende redenen. De Stichting tegen kanker genezen verklaart dat yoghurt is mild en zacht, dus het helpen kan om misselijkheid te verminderen. Het bevat ook eiwitten en calcium, die helpt houdt botten en spieren gezond. De Stichting tegen kanker genezen verklaart ook dat de gezonde bacteriën gevonden in yoghurt, zoals Lactobacillus bulgaricus, kunnen het stimuleren van het immuunsysteem. Het is belangrijk dat chemotherapie patiënten alleen gepasteuriseerde yoghurt eet, omdat niet gepasteuriseerde yoghurt voedsel overgedragen ziekte kan veroorzaken.

Stoofvlees

Voedsel dat hoog in eiwit, zoals stoofvlees van rundvlees worden ook aangemoedigd voor mensen die chemotherapie hebben doorgemaakt. De website van kanker gebaseerde ChemoCare.com legt uit dat eiwitrijk voedsel meer energie en vrije spierweefsel helpen van verspild. Eiwit gevonden in rundvlees ook helpt het lichaam om te genezen zelf en het bestrijden van infecties, die een gemeenschappelijk belang bij chemotherapie patiënten, volgens ChemoCare.com. Zorg om te voorkomen van misselijkheid, een zacht stoofvlees, met aardappelen, wortelen en enkele kruiden.

Gekookte Broccoli

ChemoCare.com raadt het eten van vijf of meer porties fruit en groenten, zoals broccoli, elke dag, verhoging van de energieniveaus te helpen strijd kanker. Helaas, rauwe groenten moeten vermeden worden na chemotherapie, zoals zij gevaarlijk voedsel overgedragen ziekten haven kunnen. Misner van de Stichting tegen kanker genezen verklaart dat het koken van groenten zoals broccoli doodt schadelijke micro-organismen, deze voedingsmiddelen een veiliger voor chemotherapie patiënten om te eten.

Bananen

Vruchten zoals bananen bevatten antioxidanten die helpen tegen kanker, volgens ChemoCare.com. Bananen zijn een betere keuze van fruit voor chemotherapie patiënten dan vele andere soorten fruit vanwege de peel. De Stichting tegen kanker genezen stelt dat vruchten met beschermende barrières, zoals bananen met schillen, hebben minder micro-organismen die een chemotherapie patiënten ziek kunnen maken. Bananen gaan goed met veel voedingsmiddelen en het is eenvoudig een eiwitrijk voedsel, zoals kaas of pindakaas, toevoegen aan een snack met bananen.


gerelateerde artikelen