Bijwerkingen van het schot van de Geboortenbeperking

March 14

Vrouwen die willen een hormonale vorm van anticonceptie gebruiken maar willen niet te nemen van een pil elke dag hebben de keuze van het krijgen van een schot geboortebeperking. Het schot bevat progestageen, een hormoon dat voorkomt van conceptie. Depo-Provera is de merknaam van de geboortebeperking schot dat is beschikbaar in de Verenigde Staten. Volgens de gezondheidsdiensten van de Brown University beschermt het schot van de geboortebeperking tegen zwangerschap voor 11 tot en met 12 weken. Op de driemaands-merk moet een vrouw een ander injectie te ontvangen voortdurende bescherming. Zoals met orale anticonceptiva, kan deze ingespoten vorm van geboortebeperking voeren sommige bijwerkingen. Specifieke bijwerkingen en hun niveau van intensiteit zal variëren van vrouw tot vrouw.

Onregelmatige bloedingen

Onregelmatige bloedingen is een veelvoorkomende bijwerking geassocieerd met het schot van geboortebeperking. Vrouwen kunnen ervaren spotten of licht bloeden tussen periodes. Volgens «««Kidshealth.org, een informatieservice geboden door de Nemours Foundation, sommige vrouwen die gebruik maken van progestageen injecties kunnen overslaan perioden en helemaal niet menstrueert. Wanneer een vrouw haar periode krijgt, heeft ze een verhoogde kans op zware bloedstroom voor een langere duur.

Pijnen en pijnen

Progestageen geboortebeperking schoten kunnen leiden tot een verscheidenheid van pijnen en pijnen als gevolg van de extra hormonen invoeren van het lichaam. Planned Parenthood voegt dat sommige vrouwen zal hoofdpijn ervaren en pijn borst. Brown University gezondheidsdiensten Staten dat pijn of achiness in de abdominale regio dat vergelijkbaar is met de zwangerschap voelt ook een bijwerking kan zijn.

Gewicht-schommelingen

Een vrouw gewicht kan fluctueren terwijl ze met behulp van een injecteerbare vorm van geboortebeperking. Volgens Brown University Zie 90 procent van de vrouwen een verandering in hun gewicht na ontvangst van deze opnamen. Eenderde van de vrouwen die last hebben van deze bijwerking gewichtstoename, terwijl ongeveer 20 procent wat gewicht verliezen.

Depressie

Sommige vrouwen die gebruik maken van de geboortebeperking schot kunnen worden depressief. Deze bijwerking, zoals met anderen die voortvloeien uit de schoten, moeilijk kan zijn om te gaan met gewoon omdat de medicatie langdurig is. Vrouwen die last hebben van depressie moeten een sterk netwerk van steun op zijn plaats om te gaan met hun verdriet als het schot verdwijnt. Mensen die depressief, terwijl op deze vorm van geboortebeperking worden moet overschakelen naar een andere vorm van anticonceptie, zodra de 12 weken durende dosis heeft versleten uit.

Verminderde botdichtheid

Verminderde botdichtheid en de dreiging van osteoporose is een bijwerking die zich kunnen voordoen bij het gebruik van injecteerbare anticonceptie. Het verlies van de botdichtheid kan worden omgekeerd zodra een vrouw stopt met behulp van de medicatie, volgens Kidshealth. Ter aanvulling van de voeding met calcium tabletten of chews kan helpen vertragen de progressie van osteoporose.


gerelateerde artikelen