Medische Procedures voor constipatie opluchting

April 28

Medische Procedures voor constipatie opluchting

Overzicht

Volgens Drs. Michael Camilleri, MD en Joseph A. Murray, MD in de 2008 editie van & ldquo; Harrison & rsquo; s beginselen of Internal Medicine, & rdquo; chronische constipatie treft bijna 20 procent van de Amerikaanse volwassenen. Samen met chronische diarree vertegenwoordigt het een van de meest voorkomende klachten ondervinden eerstelijnszorg artsen en gastroenterologen. Behandeling begint meestal met levensstijl te veranderen, medicatie en gedrags training zoals biofeedback. Als dit niet lukt, is er wellicht invasieve procedures nodig om hulp te krijgen.

Digitale rectale stimulatie

Digitale rectale stimulatie vaak biedt veilige en effectieve constipatie opluchting, met het voordeel dat het thuis kan worden uitgevoerd door ongeoefend personeel. De basistechniek omvat zachte invoeging van een gehandschoende, condoom met vinger-- of voor baby's en jonge kinderen, een condoom met metalen of kunststof thermometer of wattenstaafje--in de verstopt-person- & rsquo; s endeldarm. Bij een volwassene, plaatst u de volledige lengte van de vinger, met de pads van de vinger die in eerste instantie geconfronteerd met in de richting van de patiënt & rsquo; s wervelkolom. Langzaam en zachtjes draaien de vinger tot het pad van de vinger wordt geconfronteerd met de navel en de procedure wordt vaak meerdere malen herhaald. Volgens chirurgen Ahmed Shafik, M.D., Ph.D. en Olfat El-Sibai, M.D., Ph.D., digitale rectale stimulatie werkt op drie manieren: door de sluitspier te ontspannen, het minderen van de gezichtsscherpte van de hoek tussen de endeldarm en de anus en het bevorderen van de samentrekking van de gladde spieren van de dikke darm. In sommige gevallen, vooral zuigelingen en ouderen, kan een arts digitale rectale stimulatie voor medicijnen aanbevelen vanwege het risico van bijwerkingen van de medicatie.

Sacrale zenuwstimulatie

Sacrale zenuwstimulatie houdt de chirurgische inplanting van een klein apparaat onder de huid op het bovenste gedeelte van de billen. In een 2010 update & ldquo; Harrison & rsquo; s beginselen of Internal Medicine, & rdquo; Harvard Medical School professor Kurt J. Isselbacher, M.D., legt uit hoe de incidentele conclusie van de resolutie van collega incident constipatie onder patiënten die een Sacrale zenuwstimulatie voor de behandeling van urine leren aandoeningen onder leiding van onderzoekers aan de Universiteit van Melbourne om te testen van de doeltreffendheid van de procedure bij patiënten met constipatie tegen medicijnen en levensstijl te veranderen. Volgens Dr. Isselbach, de onderzoekers gemeld indrukwekkende verbeteringen in de frequentie van defecatie, persen, het gevoel van incomplete evacuatie en de algehele kwaliteit van leven met een relatief lage incidentie van complicaties

Chirurgie

Chirurgie vormt het laatste redmiddel voor verlichting van constipatie die niet reageert op andere maatregelen. De aanvaarde chirurgische ingreep, uitleggen Camillari en Murray, verwijdering van de dikke darm, genaamd een colectomy en bevestiging van het onderste gedeelte van de dunne darm tot en met het rectum, genaamd een ileorectostomy met zich meebrengt. Gemeenschappelijke complicaties zijn obstructie van de dunne darm door littekenweefsel, frequente--8 tot 10 per dag--stoelgang en nachtelijke fecale sporen van vervuiling, vooral tijdens het eerste jaar na de operatie. In veel gevallen, chirurgie is niet beschouwd als in de afwezigheid van een gevaarlijke en potentieel levensbedreigende of-torsie van de dikke darm en rectum, voorwaarden bekend als megacolon en megarectum.


gerelateerde artikelen