Vitaminen die u niet mag verdubbelen dosis

October 30

Vitaminen die u niet mag verdubbelen dosis

Commercie en overvloedig over-the-counter keuzes stimuleren vitamine en supplement gebruik te bevorderen van gezondheid en welzijn. Echter die beschikbaar vitaminen kunnen doen meer kwaad dan goed als genomen onjuist. Het lezen van het etiket en het begrip dagvergoedingen stopt een potentiële vitamine overdosis. Bepaalde vitaminen mag niet dubbel-gedoseerd, zoals kon hierdoor orgel schade. Er zijn twee soorten vitaminen: vet oplosbare en in water oplosbare. De vet oplosbare vitaminen worden opgeslagen in het lichaam voor latere release, het creëren van een potentiële overdosis met dubbele dosering. De Harvard openbare School of Health raadt aan vitaminen verkrijgen van een gezonde assortiment van voedingskeuzes, aangezien het moeilijk is om een overdosis aan vitamines in voeding.

Vitamine A

Vitamine A is in vet oplosbare en mag geen dubbel-gedoseerd. Vitamine A is genomen ter verbetering van de visie, de huid, de immuunrespons en bevordering van normale celdeling. De vitaminen en gezondheid Supplement Guide website verklaart dat een dosis meer dan 20.000 IU vitamine a giftig voor het menselijk lichaam is. Vermoeidheid, misselijkheid en braken kunnen duiden op een overdosis van deze aanvulling. Een ander schadelijk effect voor een dubbele dosis van deze vitamine bij zwangere vrouwen is potentiële schade aan de foetus.

Vitamine D

Vitamine D kan worden giftig in dubbele doses. Deze vitamine is geproduceerd door het lichaam in reactie op zonlicht of UV, blootstelling en bevordert het gebruik van calcium voor gezonde, sterke botten. MedlinePlus merkt dat hoofdpijn, misselijkheid, zwakte, spierpijn en een metalen smaak al overdosis van deze vitamine betekenen kunnen. Toxische doses vitamine d genomen over een langere periode kunnen leiden tot onomkeerbare deposito's van calcium kristallen in de zachte weefsels; Dit kan schadelijk zijn voor het hart, de longen en de nieren.

Vitaminen C en E

Hoewel vitaminen C en E in water oplosbaar zijn, wat betekent dat extra doses worden meestal onschuldig via de urine geëlimineerd, worden dubbele doses niet aanbevolen. De National Institutes of Health beweert dat teveel vitamine E of dl-alpha-tocopherol, in hoeveelheden groter dan 1000 mg per dag kan bloeden. Vitamine C, een krachtige antioxidant die gebruikt om te stimuleren het immuunsysteem, kunt tegengaan van sommige behandelingen met chemotherapie en maagproblemen veroorzaken als in overmaat volgens MayoClinic.com genomen.

Multivitaminen

Beware van dubbele dosering multivitaminen, aangezien veel niet-vitaminen die giftig zijn in grote doses bevatten. Specifiek, ijzer en calcium, mineralen die met botdichtheid helpen, schadelijk als een dubbel-dosis multivitamine wordt geconsumeerd, volgens het voedingscentrum en de vitaminen zijn website. Dubbel-dosering multivitaminen kunnen ook buitensporige vitamine inname van A, D, C en E, alle die schadelijk zijn in overschot.


gerelateerde artikelen