Is het mogelijk om een overdosis op aminozuren?

October 31

Aminozuren in het dieet dat hetzij afkomstig uit eiwit of uit aminozuur supplementen. Aminozuren zijn belangrijk voor de gezondheid van het lichaam, maar een wissel trekken op je nieren, consumeren te veel eiwitten of aminozuren kan zet omdat aminozuren kan worden gemetaboliseerd en potentieel toxische bijproducten zijn. Praat met uw arts voordat u belangrijke wijzigingen in uw dieet.

Aminozuren

Alle eiwitten, waaronder die van uw voedsel en die gevonden in het lichaam, zijn samengesteld uit vele verschillende aminozuren. De volgorde van de aminozuren definieert het eiwit. Wanneer u eiwit in uw dieet consumeren, is uw spijsverteringskanaal breekt van het eiwit in de samengestelde aminozuren. Je darmen zijn dan in staat om deze voedingsstoffen te absorberen. Nadat dit gebeurt, zijn de aminozuren beschikbaar voor gebruik door je lichaam.

Metabolisme

Wanneer u aminozuren consumeren, worden sommige gebruikt voor het maken van eiwitten voor je lichaam. Overtollige aminozuren kan echter ook worden gebruikt als een bron van brandstof. Om dit te bereiken, moet je lichaam de aminozuren omzetten in andere stoffen. Deze metabolisme van aminozuren genereert stoffen die stikstof bevatten. De chemische stoffen die stikstof bevattende worden omgezet in ureum, die vervolgens wordt uitgescheiden via de urine.

Hoge inname effecten

Soms worden mensen consumeren van grote hoeveelheden eiwitten of neem aminozuur supplementen om hen te helpen bouwen spier, omdat spierweefsel zeer dicht in eiwit is. Echter een review gepubliceerd in een 2000-editie van de "Journal of Nutrition" gevonden dat het consumeren van veel aminozuren niet aanzienlijk verbeterd atletische prestaties. Overmatige consumptie van aminozuren ook legt meer druk op uw nieren omdat zij meer ureum dan normaal uitscheiden. Hoog eiwitinname kan ook Breng uw bloed.

Overwegingen

Hoewel er is geen maximale bedrag van de aminozuren die u veilig kunt consumeren, een hoge inname van aminozuren kan problemen opleveren als u hebben verminderde nierfunctie. Eiwitrijke diëten kunnen verergeren nierproblemen als gevolg van het extra werk dat de nieren hoeft uit te voeren om het lichaam ontdoen van ureum. Teveel proteïne kan ook leiden tot onbedoelde gewichtstoename, als 1 g eiwit vier calorieën aan uw dieet voegt. Praat met uw arts voordat u wijzigt uw eiwitinname of nemen van aminozuur supplementen.


gerelateerde artikelen