Waarom Is wandelen belangrijk aan het cardiovasculaire systeem?

March 7

Waarom Is wandelen belangrijk aan het cardiovasculaire systeem?

De Centers for Disease Control and Prevention stelt voor dat alle Amerikanen nemen 150 minuten matig intensieve aërobe oefening om hun routine elke week. Een manier om dit doel te bereiken is gewoon door lopen. Hoewel lopen niet zo aërobe als andere activiteiten lijkt misschien zoals lopen of zwemmen, kan het nog steeds veel belangrijke voordelen bieden voor uw cardiovasculaire systeem, van de gezondheid van het hart voor de gezondheid van uw bloedvaten.

Bloeddruk

Wandelen is een vorm van aërobe oefening die uw hartslag verhoogt. Wanneer uitgevoerd op een regelmatige basis, kan deze vorm van oefening versterken het spierweefsel van het hart, waardoor het meer werk met minder inspanning, zelfs terwijl in rust uit te voeren. Omdat het hart niet hoeft te slaan zo hard, daalt de druk in uw bloedvaten, die kan helpen voorkomen dat uw slagaders verharden.

Cholesterol

De oefening geboden door wandelen helpt ook uw cardiovasculaire systeem door het verbeteren van uw cholesterolniveaus van totale, dat belangrijk gezien het feit dat 38 procent van de bevolking van de Verenigde Staten wordt geschat op te hoge cholesterolgehalte is, volgens de American Council on Exercise. Oefening verhoogt het niveau van het goede HDL cholesterol in je lichaam, die op zijn beurt helpt bij het verwijderen van LDL cholesterol uit de bloedbaan. Lagere LDL cholesterol verminderen uw risico van de vorming van cholesterol plaque in uw slagaders, wat leiden hart-en vaatziekten tot kunnen.

Insuline

Oefening kan ook helpen niveau uit insulineniveaus. Wanneer u de oefening, verhogen je beide hoe gemakkelijk insuline wordt geabsorbeerd en hoe efficiënt insuline wordt gebruikt. Insuline is nodig om het lichaam te verplaatsen van glucose uit de bloedbaan en het gebruiken voor energie in de cellen. Wanneer de insuline niet goed werkt, kunnen niveaus van de bloedglucose opbouwen in uw bloed, waardoor schade aan de bloedvaten. Oefening zoals het lopen helpt bij het verwijderen van de glucose uit het bloed, helpt om te voorkomen schade.

Beheer van het gewicht

Wandelen draagt ook bij aan het helpen van u calorieën te verbranden, die u afvallen helpen kunnen wanneer in paren gerangschikt met een caloriearm en gezond dieet. Overgewicht, vooral bij zwaarlijvige niveaus, kan uw cardiovasculaire systeem beduidend beïnvloeden. Hoe meer weegt je, de meer weefsel in je lichaam die moet worden verstrekt door bloed. Dit verhoogt de totale hoeveelheid bloed door je lichaam stroomt. Het meer bloed hebt in uw systeem, hoe harder je hart moet werken om het bloed door uw lichaam pompen. Dit extra werk opgeteld na verloop van tijd en eventueel kan leiden tot hart-en vaatziekten of uiteindelijke hartfalen.


gerelateerde artikelen