Adderall waarschuwingen

October 14

Adderall waarschuwingen

Adderall is een krachtige psychostimulantia die is voorgeschreven voor de behandeling van stoornissen van de aandacht en narcolepsie. Het bestaat uit een combinatie van amfetamine zouten, amfetamine en dextroamphetamine, en is goedgekeurd voor gebruik door de Food and Drug Administration sinds 1996. Het is zeer effectief bij de behandeling van kinderen en volwassenen met stoornissen van de aandacht en narcolepsie, maar omdat het is een krachtige stimulans, het draagt met het aantal bijwerkingen die van matige tot ernstige, afhankelijk van de tolerantie van de persoon variëren kunnen. Sommige van deze bijwerkingen omvatten gewichtsverlies en bijbehorende misselijkheid, slapeloosheid en hartproblemen.

Gewichtsverlies en misselijkheid

De zouten van de amfetamine gevonden in Adderall fungeren als krachtige centrale zenuwstelsel stimulerende middelen. Met gebruik is er een aanzienlijke toename van de neurotransmitters dopamine, serotonine, noradrenaline en aceytlcholine. Deze vier neurotransmitters zijn zeer effectief bij het bestrijden van de aandacht en slaapstoornissen, maar ze beïnvloeden ook andere delen van de hersenen die regelen van de eetlust en misselijkheid. Adderall gebruikers melden vaak een aanzienlijk verlies van eetlust, en soms begeleidende misselijkheid. Dr. Ligia Peralta aan de Universiteit van Maryland Medical Center staat dat de drie meest krachtige neurotransmitters gekoppeld aan anorexia serotonine, dopamine en noradrenaline. Bovendien, Dr Joel Elmquist van het Center for hypothalame onderzoek aan de Universiteit van Texas gevonden dat serotonine helpt beteugelen eetlust en op hetzelfde moment, blokkeert neuronen die stimuleren van eetlust. Patiënten kunnen willen hun medicatie tijdens of na elke maaltijd als een mogelijke oplossing voor de gevolgen ervan voor de vermindering van de voedselconsumptie.

Slapeloosheid

Adderall gebruikers ervaring vaak ook slaapstoornissen, vooral als ze niet vertrouwd met de effecten van stimulerende middelen in de krachtige klasse van amfetaminen zijn. De meest voorkomende slaapstoornissen Adderall gekoppeld is een aanzienlijke vertraging in het begin van de slaap. Dit is te wijten aan de gevolgen op lange termijn van de amfetamine zouten en hun anders bedoeld rol in het bevorderen van wakker tijdens de dag. Adderall patiënten kunnen meer dan één dosis nemen tijdens de dag om 's middags vermoeidheid en aandacht problemen te bestrijden. Amfetaminen hebben een smalle bereik tussen de minimum effectieve dosis om wakker, en de dosis waardoor slaap inleiding. Serotonine en noradrenaline veroorzaken wakkerheid in patiënten nemen van Adderall, maar er is ook een verhoogde hoeveelheid histamine. Volgens Dr. Jerome Seigel aan de Universiteit van Californië-Los Angeles, histamine speelt een sleutelrol in verordening wakker en slaap. Adderall patiënten kunnen wil hun laatste dosis vóór 6 uur voor de effecten op het voor het slapen gaan slijten.

Hartproblemen

Patiënten nemen van Adderall hartproblemen zoals hartaanval, verhoogde bloeddruk en hart tremoren ook gemeld. Adderall fungeert als een stimulans om te verhelpen aandacht en slaap stoornissen, maar de stimulerende eigenschappen kan ook negatieve invloed hebben op andere delen van het lichaam met inbegrip van het hart. Onvoldoende voedselinname en verminderde herstellende slaap kunnen ook toevoegen aan het potentieel van Adderall negatief beïnvloeden van het hart. In het November 2005 nummer van Pediatric Nefrologie, Dr. Joshua Samuels en medestanders gevonden dat Adderall aanzienlijk verhoogd het risico op cardiovasculaire schade. Dr. Steven Nissen, voorzitter van het departement voor cardiovasculaire geneeskunde aan de Cleveland Clinic, bepaalt bovendien dat de aanhoudende toename van de hartslag veroorzaakt door Adderall tot chronische hartfalen leiden kan.


gerelateerde artikelen