Lijst van voedingsmiddelen met complementaire aminozuur profielen

May 13

Lijst van voedingsmiddelen met complementaire aminozuur profielen

De veganistisch dieet elimineert alle vlees en dierlijke producten, met inbegrip van zuivel en eieren. Aangezien volledige eiwitten of proteïnen die alle essentiële aminozuren bevatten, uit dierlijke bronnen komen, moet de veganistisch voedsel in zijn dieet combineren met aanvullende aminozuur profielen, zorgen voor voldoende inname van alle aminozuren die het lichaam niet kan op eigen produceren wordt gemaakt.

Essentiële aminozuren

Tien aminozuren bestaan die niet door uw lichaam worden gemaakt, en daarom moet u consumeren in uw dieet. Deze aminozuren zijn valine, leucine, isoleaucine, methionine, cysteïne, fenylalanine, tyrosine, tryptofaan, threonine en lysine. Beperkende aminozuren zijn cysteïne, tryptofaan, methionine en lysine. Beperking betekent dat als uw dieet laag in een van deze aminozuren, is dan beperkt het nut van de andere aminozuren die je verbruikt. Bonen zijn laag in methionine en cysteïne, maar hoog in lysine. Granen zijn laag in lysine, maar zijn laag in methionine en cysteïne. Door het opnemen van voldoende hoeveelheden bonen en granen in uw voeding elke dag, kunt u er zeker van te zijn dat u krijgt genoeg van deze aminozuren te beperken.

Verscheidenheid is de sleutel

De beste manier om ervoor te zorgen dat u alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt op een veganistisch dieet, verbruikt het is belangrijk om te eten van een verscheidenheid van voedingsmiddelen. Eiwit kan worden gevonden in bonen, noten, notenpasta, erwten en sojaproducten. Door het eten van een verscheidenheid van voedingsmiddelen in elk van deze categorieën elke dag, kunt u er zeker van te zijn dat je alle van de aminozuren, dat u elke dag moet consumeren. Afgezien van alle van de essentiële aminozuren moeten mensen op een veganistisch dieet ook adequate inname van ijzer, calcium, zink en vitamine B-12, die rijkelijk zijn gevonden in dierlijk voedsel. Lommerrijke Groenen, gedroogde vruchten en verrijkte ontbijtgranen zal helpen u deze belangrijke voedingsstoffen aan de veganistisch dieet toevoegen.

Dierlijke eiwitten substituten

Als u een veganistisch dieet volgt, moet u wellicht een moeilijke tijd verhogen uw eiwitniveaus aan voldoende hoeveelheden. Soja gebaseerde producten zijn een geweldige manier om eiwit toevoegen aan uw dieet, en bieden u diverse aminozuur inname. Ontbijt voedsel zoals soja gebaseerde worst patties kunnen uiterst smakelijk zijn. Veggie hamburgers kunnen smaak heerlijk en een grote substituut voor een hamburger. Experimenteren met vleesvervangers om te zien welke rassen die je wilt. Deze kunnen worden toegevoegd aan bijna alles, inclusief soepen, broodjes, wraps, pasta's en pizza.

De vegetarische Food Guide Pyramid

Na de Vegetarisch Food Guide Pyramid kunnen ervoor zorgen dat u ontvangt alle van de essentiële aminozuren die je lichaam nodig voor de gezondheid heeft. De piramide raadt zes porties van korrels, vijf porties van peulvruchten, noten en andere rijke eiwitvoedsel, vier porties groenten, twee porties van fruit en twee porties van vetten. Controleer de voeding feiten label voor elk voedsel die u verbruikt om te zien wat een portie grootte met zich meebrengt.


gerelateerde artikelen