De bijwerkingen van Enoxaparine natrium

June 26

De bijwerkingen van Enoxaparine natrium

Enoxaparine, op de markt gebracht onder de merknaam Lovenox, is een anticoagulans of bloedverdunner gebruikt om te voorkomen dat bloedstolsels nadat u had heup of knie vervanging of abdominale chirurgie. Deze drug wordt ook gebruikt om te voorkomen dat stolsels als u beperkte mobiliteit hebt ingesteld. Enoxaparine, die wordt beheerd door injectie, kan ernstige bijwerkingen of complicaties veroorzaken.

Bloeden

Als een bloedverdunner kan Enoxaparine primair of secundair bloeden afleveringen. Als u een voorgeschiedenis van bloeden stoornissen zoals maag of intestinale ulcera, ongecontroleerde hoge bloeddruk, diabetische oogziekte of slechte nierfunctie, uw risico voor bloedingen toeneemt. Daarom, wanneer deze voorwaarden aanwezig zijn, uw arts moet voorzichtig zijn bij voorschrijven Enoxaparine. Uw risico van bloeden stijgt ook als u andere bloed verdunners zoals warfarine en clopidogrel inneemt. Grote bloeden complicaties, gekenmerkt door het verlies van twee of meer eenheden van bloed, zijn zeldzaam maar ernstig. Voorbeelden van dergelijke complicaties zijn bloedingen in de hersenen, ogen en achter het membraan dat de lijnen van de buikholte.

Trombocytopenie

Enoxaparine kan veroorzaken trombocytopenie, dat is een abnormale afname van het aantal bloedplaatjes in uw bloed. Bloedplaatjes zijn cellen gevonden in het bloed die de stolling van bloed te bevorderen. Lage bloedplaatjes graven moeten worden gecontroleerd door uw arts. Als uw bloedplaatjes te laag, moet uw arts u te stoppen met de Enoxaparine.

Injectieplaats reacties

Enoxaparine wordt toegediend door een subcutane injectie, die in de vette laag direct onder de huid, of intraveneus--in de ader. Deze injecties kunnen resulteren in pijn, ontsteking en irritatie en roodheid rondom het injectiegebied. Ze kunnen ook leiden tot een paarse verkleuring en lekt op de injectieplaats. Deze reacties zijn tamelijk milde beschouwd.

Bloedarmoede

Volgens de voorschrijvende informatie voor Lovenox, kunnen patiënten bloedarmoede optreden na ontvangst van de behandeling met Enoxaparine. Zestien procent van 288 pre marketing klinische proef deelnemers Enoxaparine voordat heup chirurgie ervaren bloedarmoede ontvangen. De patiënten kregen 40 mg eenmaal een dag perioperatively--12 uur vóór, de dag voor en na de operatie, volgens de FDA. Resultaten van de klinische proef van pre marketing toonden ook aan dat met uitgebreid gebruik--maximaal 21 dagen--de incidentie van bloedarmoede in 131 van de 288 deelnemers daalde tot minder dan 2 procent.


gerelateerde artikelen