Menu voor een gezond hart dieet

June 16

Menu voor een gezond hart dieet

De American Heart Association heeft verklaard een doel te bereiken in 2020: ter verbetering van de cardiovasculaire gezondheid van Amerikanen door 20 percenten terwijl het verminderen van sterfgevallen door hart-en vaatziekten en beroerte met 20 procent. Om uw eigen risico van hart-en vaatziekten, de nummer een moordenaar in de Verenigde Staten, moet uw dieet geheel, natuurlijke voeding en minder bewerkte items benadrukken. Samen met oefening, stoppen met roken en het beheer van cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerniveaus, is een goede voeding een van de belangrijkste factoren in het verminderen van uw risico van het ontwikkelen van cardiovasculaire voorwaarden.

Functies

Menu voor een gezond hart dieet

Een hart gezond dieetmenu biedt magere eiwitten, royale hoeveelheden groenten en fruit, magere of vetvrije dagboek, hele granen en onverzadigde vetten. Minder dan 7 procent van de dagelijkse vetcalorieën moet afkomstig zijn van bronnen van verzadigd vet en 0 tot 1 procent van de dagelijkse vet calorieën uit transvetten. Eet vette vis 3.5 ounces tweemaal per week. Neem in minder dan 1.500 mg natrium per dag en niet meer dan 450 calorieën---of 36 oz. per week--van suiker gezoete dranken. De American Heart Association ontmoedigt ook de consumptie van verwerkte vleeswaren zoals hotdogs en ham.

Soorten voedsel

Menu voor een gezond hart dieet

Kies zonder vel, wit-vlees gevogelte, vis, eiwit, laag-vet zuivelproducten en extra mager rundvlees als bronnen van eiwitten. Overwegen vegetarische bronnen van eiwitten te helpen verminderen van uw inname van verzadigd vet eten — bonen, vegetarische hamburgers of linzen kunnen vervangen dierlijke eiwitten tweemaal per week toen na een menu voor een gezond hart. De American Heart Association adviseert uw menu plan omvatten 4.5 kopjes groenten per dag. Terwijl dat veel lijkt misschien, kunt u het bij het ontbijt een appel snack tijde, een grote salade met 2 kopjes spinazie of donkere romaine sla bij de lunch en half-cup van gestoomde broccoli avondeten kunnen passen in een banaan. Volle granen bevatten voedingsmiddelen zoals bruine rijst, 100 procent hele tarwe brood, haver of gerst.

Vetten

Menu voor een gezond hart dieet

Een hart gezond menu plan schuwt verzadigde vetten en transvetten, maar niet knippen uit vet helemaal. Wanneer gebruikt in plaats van ongezonde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten zoals olijfolie en canola-olie en meervoudig onverzadigde vetten in noten en zaden beschikbaar daadwerkelijk helpen verlagen uw totale bloedcholesterol--cardiovasculaire risicofactoren verminderen. Zoals alle vetten calorie dichte zijn, vergeet niet om vet calorieën gelijk is aan slechts 25 tot 35 procent van de totale dagelijkse calorieën te delen tot een minimum te beperken.

Monsters voor de Week

Menu voor een gezond hart dieet

Geserveerd voor een gezond menu van hart misschien functie havermout met noten, volkoren ontbijtgranen met magere melk, ei blanken met volkoren toast, volkoren pannenkoeken met appelmoes of vers fruit met kwark. Het maken van een lunch of yoghurt met lijnzaad grond en verse perziken, versneden groenten met hummus en volkoren crackers. Een andere dag hebben een salade van gegrilde kip met olijfolie dressing en kikkererwten. Volkoren pitas maken een goed middel voor vetarme feta met sla en tomaat of zwarte bonen, salsa en avocado. Tijdens het diner, bereid twee nachten van de week, gebakken zalm, mahi mahi of zwarte kabeljauw en serveer met bruine rijst of quinoa en gegrilde groenten geborsteld met olijfolie. Andere avonden, hebben Gegrilde Turkije burgers op volkoren broodjes of roer gebakken flank steak en groenten met boekweitnoedels. Experimenteren met een plantaardige lasagne of linzen stoofpot op één avond. Uitbreiden van uw maaltijden met extra fruit of groenten. Gebruik 1-ounce porties noten of vetarme zuivelproducten voor snacks, samen met groenten en fruit.

Overwegingen

Menu voor een gezond hart dieet

Beheren van uw gewicht helpt ook voorkomen van hart-en vaatziekten. Ook eten veel van zelfs hart-gezond voedsel kan leiden tot gewichtstoename. Houden uw porties redelijk, vooral wanneer het gaat om hogere calorie items zoals eiwitten, zetmeel en vetten. Het evenwicht van uw calorie-inname met regelmatige lichaamsbeweging, verkrijgen van ten minste 30 minuten matige aërobe werk--zoals een stevige wandeling--vijf keer per week, de American College of Sports Medicine suggereert.


gerelateerde artikelen