Hoe werkt automatische bloeddruk monitoren?

July 5

Hoe werkt automatische bloeddruk monitoren?

Na verloop van tijd kan onbehandeld of ongemerkt bloeddruk permanent verzwakken en uw bloedvaten beschadigen. Met hoge bloeddruk verhoogt het risico voor hart-en vaatziekten en beroerte, die de Centers for Disease Control and Prevention rekeningen als eerste en de derde belangrijke oorzaken van de dood in de Verenigde Staten. Hoge bloeddruk kan worden beheerd door middel van controle door uw arts en thuis. De meest voorkomende manier kunt u thuis uw bloeddruk regelmatig controleren is door middel van een automatische bloeddruk-manchet.

Bloeddruk

Bloeddruk is de druk die het bloed op de wanden van de bloedvaten uitoefent. De meting van de bloeddruk is gemeld met twee getallen, een systolische en diastolische enkele. De systolische getal is het hoogste getal, dat de druk op de schepen is wanneer uw hart is opdrachtgever. Omdat het hart is opdrachtgever, is de kracht van de doorbloeding hoger. Bij gezonde volwassenen zullen de systolische nummer daarom hoger in vergelijking met de diastolische druk. De diastolische of onderste getal, is wanneer je hart is ontspannen. Wanneer het hart is ontspannen, het bloed wordt niet gedwongen door middel van de vaartuigen, daarom de diastolische nummer lager is.

Typen

Bloeddruk kan handmatig of met behulp van een automatische manchet worden gemeten. Het fundamentele beginsel van beide methoden is hetzelfde. De cuff is opgeblazen om tijdelijk onderbroken bloedstroom door de brachialis slagader. De manchet wordt langzaam vrijgegeven en het punt waarop bloed begint met tussenpozen doorheen kan stromen de brachialis slagader wordt aangevoeld. Dit leest de systolische druk. Tijdens handmatige meting, wordt de stethoscoop gebruikt door een technicus te horen van de terugkeer van de bloedstroom. Het punt waarop die pulse is gehoord, de technicus leest de druk op een manometer te verkrijgen van de lezing. In een automatische manchet is een sensor, een oscillometer, genaamd om zin dat terugkeer van arteriële bloedstroom. De diastolische druk is wanneer de stroom van een intermitterende tot een continue stroom gaat. Beide lezingen worden weergegeven op een digitaal scherm.

Gebruik

Zekere mate van techniek is betrokken bij het gebruik van een automatische manchet. De manchet passen is de sleutel. Als een manchet te los zit zal het lezingen die uw bloeddruk onderschatten produceren. Als de manchet te krap is, zal het een hogere bloeddruk lezen produceren. De manchet moet knus, waar het doet niet rond glijden op de arm, maar waar kunt u nog steeds uw vinger eronder schuiven. Verschillende manchet maten zijn beschikbaar op de markt om tegemoet voor grotere of heel dunne armen. De slang moet worden opgesteld over de brachialis slagader, die in de plooi van de elleboog is. Als uw manchet geen buis heeft, moet er een stempel gedrukt op de manchet line-up over de slagader. Tijdens de meting, moet u zitten, met je arm op hart-niveau, en de lichtjes gebogen elleboog. Bovendien, tijdens uw volgende doktersafspraak, zou u moeten nemen uw monitor en vergelijk die het leest met de verpleegkundige de lezing te zien als ze dicht bij elkaar.

Toezicht

Naast uw arts uw bloeddruk na, adviseert de American Heart Association huisbewaking in de volgende mensen. Als u zijn gediagnosticeerd met pre-hypertensie, hoge bloeddruk of risicofactoren voor het ontwikkelen van hoge bloeddruk wordt dan huisbewaking aanbevolen. De diagnose van hoge bloeddruk wordt nooit gesteld op één lezen alleen. Daarom moet u uw bloeddruk nemen op verschillende tijdstippen van de dag en het opnemen van die metingen. Hierdoor kan uw arts uw bloeddruk trend na verloop van tijd om het te bepalen als u wilt dat het medisch beheerd.

Overwegingen

De AHA definieert hoge bloeddruk als een systolische druk hoger dan 140 mmHg of een diastolische druk van 90 of hoger. Als u regelmatig lezingen boven een van deze niveaus krijgt moet u uw arts onmiddellijk uitzoeken. Ook, als u medicatie voor uw bloeddruk neemt, u moet niet stoppen met hen te allen tijde zonder overleg met uw arts.


gerelateerde artikelen