De gezondheidsrisico's van aardappelen

July 16

De gezondheidsrisico's van aardappelen

Aardappelen--genoten puree, Franse gebakken, gebakken of als knapperige chips--een van Amerika's meest populaire voedingsmiddelen zitten. Hoewel het begrijpelijk is dat frites en potato chips zijn niet gezond voedsel, is het moeilijker om te begrijpen dat wellicht een gebakken of gekookte aardappel--een natuurlijke, hele voedsel--niet een goede keuze, hetzij. Ze kunnen sommige gezondheidsrisico's opleveren.

Aardappel voeding

Terwijl aardappelen kunnen het verstrekken van vaste voeding, kunnen problemen optreden vanwege hun effect op de bloedsuikerspiegel. Aardappelen veroorzaken meer van een stijging in de bloedsuikerspiegel dan lijstsuiker, volgens het Joslin Diabetes Center. Een grote gebakken aardappel gegeten met de huid op heeft 278 calorie├źn, 63 g koolhydraten, 7 g vezels, 7 g eiwit en een spoor hoeveelheid vet. Een aardappel is een goede bron van vitamine C, vitamine B-6, nicotinezuur, folaat, magnesium, mangaan en kalium, en een goede bron van vezels als je de huid eet.

Glycemische Index

Glycemische index is een meting van hoe de bloedsuikerspiegel van een bepaald levensmiddel effecten in vergelijking met pure glucose. Aardappelen hebben een hoge glycemische index, wat betekent dat ze veroorzaken een scherpe, snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, die op hun beurt de alvleesklier veroorzaakt aan het vrijgeven van een grote hoeveelheid insuline om te verwijderen van de overtollige suiker uit het bloed. In de tijd, de eisen die hoog-glycemische levensmiddelen op de insuline-producerende cellen draagt ze uit en leidt tot insulineresistentie. Insulineresistentie is gekoppeld aan hoge bloeddruk, hoge triglyceriden, gewichtstoename, hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en eventueel aan sommige vormen van kanker, volgens de Harvard School of Public Health.

Verhoogd diabetesrisico

Aardappelen zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van type 2 diabetes, een chronische ziekte die epidemische niveaus in de VS heeft bereikt Het kan leiden tot nierfalen, hart-en vaatziekten, blindheid en amputatie. Een studie door Walter Willett, JoAnn Manson en Simin Liu gerapporteerd in de juli 2002 nummer van "The American Journal of Clinical Nutrition" bewijs gevonden dat aardappelen, gekookt of french-fried, was een van vier voedingsmiddelen sterk geassocieerd met een verhoogd risico van type 2 diabetes. De andere voedingsmiddelen zijn wit brood, witte rijst en suikerhoudende frisdranken.

Alternatieven

Aardappelen vervangen door voedingsmiddelen die een lagere glycemische index hebben. In plaats van een gepofte aardappel voor bij uw maaltijd, hebben een volkoren zoals bruine rijst, bulgur of geparelde gerst. Vervang aardappelpuree met gepureerde bloemkool. Als u zoute en krokante aardappel chips verlangen bent, pickles of hebt versneden groenten met laag vetgehalte dip of salsa in plaats daarvan. In plaats van fastfood frietjes, hebben een salade.


gerelateerde artikelen