Tekenen en symptomen van cafeïne vergiftiging

February 10

Tekenen en symptomen van cafeïne vergiftiging

Cafeïne is's werelds meest populaire psychoactieve drug. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration verbruikt de gemiddelde Amerikaan ongeveer 300 mg cafeïne per dag, meestal in de vorm van koffie en frisdranken. Terwijl vele mensen genieten van de effecten van cafeïne, teveel kan leiden tot een staat bekend als cafeïne vergiftiging.

Cafeïne vergiftiging

Cafeïne vergiftiging is een aandoening met tekenen en symptomen die direct gerelateerd zijn aan de inname van cafeïne. De "diagnostische en Statistical Manual of Mental Disorders" gepubliceerd door de American Psychiatric Association definieert cafeïne intoxicatie als de demonstratie van 5 of meer karakteristieke tekenen van nood of verminderde functie in verband met de consumptie van cafeïne.

Tekenen en symptomen

De tekenen en symptomen van cafeïne vergiftiging variëren, afhankelijk van het individu en hoeveel cafeïne wordt geconsumeerd. Cafeïne is een stimulerend middel, en het grootste effect ervan is op de hersenen. Intoxicatie vaak creëert een gevoel van rusteloosheid, slapeloosheid, nervositeit en opwinding. Onsamenhangend stroom van gedachte en van meningsuiting, periodes van inexhaustibility en agitatie zijn ook gemeenschappelijk. Voorkomende lichamelijke symptomen zijn grotere plassen, maagklachten of pijn, misselijkheid en braken, spier twitching en een snelle hartslag. Cafeïne vergiftiging kan leiden tot potentieel levensbedreigende tekenen en symptomen, zoals onregelmatige hartslag, ernstige elektrolyt onevenwichtigheden en beslagleggingen. Onmiddellijke medische evaluatie en behandeling nodig zijn in deze situaties.

Gemeenschappelijke bronnen van cafeïne

Dranken zijn enkele van de meest voorkomende bronnen van cafeïne. De "Journal of Analytical Toxicology" en het U.S. Department of Agriculture verslag dat een 8 oz. serveren van koffie ongeveer 95 mg van cafeïne bevat en een 12 oz. blikje frisdrank met cola-smaak ongeveer 30 mg bevat. Andere gemeenschappelijke cafeïne bronnen omvatten espresso, met 64 mg per ounce; zwarte thee, met 47 mg per 8 oz. portie; en energiedranken, met 66 tot en met 77 mg per 8 oz. kunnen. Over-the-counter cafeïne pillen bevatten doorgaans elke 100 mg. Daarnaast bevatten sommige hoofdpijn rechtsmiddelen en andere over-the-counter medicatie cafeïne.

Behandeling

Medische behandeling is nodig voor ernstige of levensbedreigende symptomen van cafeïne vergiftiging. Medicijnen kunnen worden gebruikt voor het beheren van symptomen zoals buikpijn, misselijkheid en angst. Een case-studie van 2012 gepubliceerd in the "Journal Clinical nier" beweert dat hemodialyse--mechanische filtering van het bloed--van voordeel in geval van ernstige cafeïne intoxicatie van een massale overdosis kan zijn.


gerelateerde artikelen