How to Cook Rice met olie

October 22

How to Cook Rice met olie

Rijst is een gemeenschappelijke graan dat vaak als bijgerecht of als aanvulling op een maaltijd gebruikt wordt. Hoewel rijst relatief eenvoudig om te koken lijkt, overvloed tegenstrijdige instructies met betrekking tot de voorbereiding. Het is moeilijk om te koken perfect elke korrel van rijst, verlatend u met gedeeltelijk papperig rijst of knapperig ongekookte rijst. Om toe te voegen in de voorbereiding, echter sommige liefhebbers rijst stellen voor olijfolie toe te voegen aan het water en rijst, bij het koken. De olijfolie geeft een heerlijke smaak en kan worden gebruikt ter vervanging van boter. Bovendien, kan de olie helpen voorkomen dat de rijst te plakkerig.

Stap 1

Spoel lange-rondkorrelige rijst als u kiest. Sommige mensen adviseren om de rijst van alle verontreinigende stoffen af te spoelen. Echter is wat rijst verrijkt met ijzer en andere voedingsstoffen die kunnen worden gespoeld uit. Onderzoeken van uw rice verpakking voordat spoelen om ervoor te zorgen dat het noodzakelijk is. Plaats 1 kopje rijst in een kom vol met koud water als je besluit om te spoelen. Wervelen rond de rijst en langzaam drain uit het water. Herhaal totdat het water meestal duidelijk is wanneer afgevoerd. Giet de rijst goed in zeef.

Stap 2

Bak de rijst vóór het koken het als u wilt dat de rijst als minder sticky. Warmte 1 tbsp. olijfolie in een koekepan op de middellange warmte instellen. Voeg de rijstkorrels en bak ze totdat de uiteinden van de rijst doorschijnend zijn.

Stap 3

Combineer de rijst met 1 1/2 kopjes water in een pan met dikke bodem en voeg zout naar smaak.

Stap 4

Omvatten 1 tsp. olijfolie en instellen van de pan op hoog vuur. Verwarm het water tot het aan de kook komt.

Stap 5

Vermindering van de warmte aan de kook en dekken de pot na de rijst is begonnen aan de kook. Het mengsel sudderen gedurende 12 tot 15 minuten of totdat al het water heeft geabsorbeerd.

Stap 6

Haal de pan van het vuur en zet opzij, bedekt, voor nog eens vijf minuten. Hierdoor is de rijst aan iets stoom.

Stap 7

De rijstkorrels pluisjes met een vork voor het opdienen.

Wat die u nodig hebt

  • 1 kop rijst
  • Kom
  • Koekepan
  • Pot
  • Zout, naar smaak
  • 1/2 tsp. olie

gerelateerde artikelen