Kan cafeïne interfereren met een pijn medicatie voorschrijven?

April 28

Kan cafeïne interfereren met een pijn medicatie voorschrijven?

Cafeïne in levensmiddelen, dranken of medicijnen zal rev up van het zenuwstelsel. Voor mensen met bepaalde aandoeningen zoals angst, cafeïne kan worden gecontra-indiceerd met of zonder het nemen van pijnstillers. Cafeïne kan nog helpen met migraine en slaperigheid. De sleutel is om te weten hoeveel u verbruikt, waar het vandaan komt en hoe deze met uw recepten samenwerkt cafeïne. Neem contact op met uw arts over cafeïne en uw medicijnen.

Effecten van cafeïne

Cafeïne leidt tot gevoelens van alertheid. Maar het kan ook verder gaan dan de alertheid kriebels, slapeloosheid en angst. Het aantal hangt af van op hoeveel cafeïne die je verbruikt, of of u zijn gevoeliger voor de effecten ervan. Minder dan 300 mg cafeïne per dag is aanbevolen. Cafeïne is een diureticum, vloeistoffen uit je lichaam spoelen. Volgens «««Testcountry.org, kan de bijwerkingen van cafeïne bevatten verslechterde premenstrueel syndroom, paniekaanvallen, uitdroging, verslaving en emotionele uitputting. Gemiddelde cafeïnegehalte is 95 tot en met 200 mg voor een 8 oz. kopje koffie, 40 tot 120 mg voor een 8 oz. kopje thee, en 23 tot en met 54 mg voor een 12 oz. frisdrank.

Over-the-Counter pijnstillers en cafeïne

Extra-sterkte Excedrin bevat 65 mg van cafeïne. Fioricet en Norgesic zijn pijnstillers die ook cafeïne bevatten. Koude medicijnen en dieet pillen hebben cafeïne. Wees ervan bewust hoeveel cafeïne die je consumeren terwijl het nemen van elke soort pijn medicatie.

Vicodin en cafeïne

Vicodin is een geneesmiddel voorgeschreven voor pijn. Het kan worden voorgeschreven postsurgery, voor rug en nek pijn, of zelfs na het uitgebreide tandheelkundige werk. Volgens «««Drugs.com, kan cafeïne te combineren met Vicodin Vicodin de effectiviteit verminderen. Houd er rekening mee dat sommige pijnstillende over-the-counter geneesmiddelen zoals Anacin cafeïne, ook bevatten.

Codeïne en cafeïne

Voor spanningshoofdpijn, zou u een pijn medicatie die cafeïne en codeïne samen bevat worden voorgeschreven. Nog hoe langer u neem deze medicatie, hoe groter de kans kan dit leiden tot rebound hoofdpijn, volgens de New England Centrum voor hoofdpijn van website.

Cafeïne en Percocet

Percocet is een combinatie van Oxycodon en paracetamol voorgeschreven voor matige tot ernstige pijn. Volgens «««Drugs.com zijn er geen bekende interacties tussen cafeïne en Percocet.

Cafeïne en pijnstillers

Afhankelijk van op welke pijn voorschrift u neemt, cafeïne zou kunnen maken het minder effectief. In het bijzonder, kan cafeïne Vicodin de doeltreffendheid schaden. Combineren van drugs een soort kan ongewenste effecten veroorzaken of maken het moeilijker om te bepalen welke symptomen zijn van welke drug. Maar in het algemeen, cafeïne interfereert niet met de voorschriften van de pijn. Neem contact op met uw arts als u vragen hebt.


gerelateerde artikelen