Verschillen tussen epilepsie & vangsten

February 14

Verschillen tussen epilepsie & vangsten

Een inbeslagneming beschrijft een hersenen dysfunctie dat zich voordoet wanneer de normale elektrische impulsen in de hersenen verstoord worden. Hoewel aanvallen kunnen optreden als gevolg van omstandigheden die de hersenen, zoals hersenletsel of chemische onevenwichtigheden irriteren, optreden ongeveer 70 procent van de vangsten zonder een identificeerbare oorzaak, volgens de Stichting epilepsie. Hoewel veel interchange de voorwaarden epilepsie en inbeslagneming, zijn ze niet dezelfde voorwaarde. Patiënten met epilepsie aanvallen hebben, maar patiënten met een inbeslagneming hoeft niet per se epilepsie.

Nummer

Artsen doen van een patiënt eerste inbeslagneming niet beschouwen als epilepsie. Ongeveer 2 procent van de volwassenen beleeft een aanval op een bepaald punt in hun leven, volgens the Merck Manual. Tweederde van de patiënten zal nooit ervaren een ander beslag. De Stichting Epilepsie meldt dat patiënten een diagnose van epilepsie, ook bekend als inbeslagneming stoornis, ontvangen wanneer ze twee of meer niet-uitgelokte aanvallen ervaren.

Oorzaken

De karakteristiek van epilepsie aanvallen optreden meestal zonder enige aanwijsbare oorzaak. Epilepsie, een neurologische aandoening, kan zich voordoen als gevolg van genetische factoren waardoor de hersenen te ontwikkelen met defecte bedrading. Schade aan de hersenen, zoals die opgelopen tijdens een beroerte of een traumatisch letsel, kunnen leiden tot de hersenen om te proberen te repareren zelf, die kan per ongeluk veroorzaken abnormale zenuw verbindingen met vorm die resulteert in epilepsie.

Veel verschillende factoren dragen bij aan het begin van een niet-epileptische aanval. Voorwaarden die de hersenen, zoals bepaalde soorten medicijnen, hersenletsel, chemische onevenwichtigheden en infecties irriteren, kunnen leiden tot een aanval. Koortsstuipen, het meest voorkomende type van beslaglegging op het gebied van kinderen onder de leeftijd van 2, optreden als gevolg van een hoge koorts. Het Nationaal Instituut voor neurologische aandoeningen en beroerte verslag dat slechts 2 tot 3 procent van degenen die lijden aan een koorts inbeslagneming zal lijden onder een niet-koorts inbeslagneming later in het leven.

Hersenactiviteit

Patiënten met epilepsie vertonen abnormale elektrische activiteit in de hersenen. Artsen kunnen deze abnormale hersenactiviteit door het uitvoeren van een elektro-encefalografie opnemen. Hoewel het tijdens een aanval in een epileptisch duidelijker geworden kan, de abnormale hersenactiviteit treedt op zelfs in de afwezigheid van een aanval. De meeste patiënten ervaren van een niet-epileptische aanval vertonen geen abnormale hersenactiviteit op een EEG.

Symptomen

Epileptische aanvallen produceren een aantal karakteristieke symptomen, met inbegrip van een verlies of verandering van bewustzijn, schokken en spasme bewegingen van de armen of benen, moeilijk spreken en het uitvoeren van repetitieve bewegingen zoals de lip-smakkend. Niet-epileptische aanvallen, vaak aangeduid als pseudoseizures of psychogene vangsten, sterk gelijken op epilepsie diagnose moeilijk te stellen. Niet-epileptische aanvallen, echter vaak betrekking hebben op de gewelddadige geselen van alle vier ledematen, volgens de Stichting epilepsie. De convulsies karakteristiek van epilepsie vaak geen alle vier ledematen en de schokkende bewegingen meer gesynchroniseerde verschijnen.


gerelateerde artikelen