Blaas infectie symptomen tijdens de zwangerschap

February 10

Blaas infectie symptomen tijdens de zwangerschap

Een urineweginfectie kan invloed hebben op de blaas, urinebuis en nier. Het is gebruikelijk tijdens de zwangerschap als gevolg van de veranderingen in je lichaam. Naarmate de baarmoeder groter groeit, zet het druk op de blaas, het blokkeren van de stroom van urine. Als de blaas niet kundig voor volledig leeg is, kunt u een infectie krijgen. Kennen van de tekenen en symptomen van een UTI kunt voorkomen dat elk risico voor uw zwangerschap en baby.

Pijn met Urination

Het moet nooit pijn doen wanneer je moet plassen. Als u pijn voelt, Bel meteen uw arts of verloskundige. U kon ook ervaren pijn of druk in het gebied van uw blaas of pijn in het onderste gedeelte van de buik en onderrug.

Frequentie en druk

U ondervindt frequentie of druk samen met andere symptomen tijdens de zwangerschap, heb je waarschijnlijk een infectie.

Bloed in uw Urine

Als er bloed in uw urine terwijl u zwanger bent, is de oorzaak waarschijnlijk een blaas of nier-infectie. Uw urine kan zijn roze, oranje of donker geel.

Donkere kleur of sterke geur

Een UTI kan de urine donkerder dan normaal kijken en het zal een penetrante geur.

Nier-infectie (pyelonefritis)

Als de infectie in uw blaas niet wordt behandeld, kan het reizen naar uw nieren. Dit komt vaker voor in de tweede helft van uw zwangerschap. Vrouwen met een nier-infectie treedt koorts, flank pijn, misselijkheid en braken, uitdroging en al de andere symptomen van UTI.

Asymptomatische Bacteriuria

Asymptomatische bacteriuria is wanneer er een infectie van de urinewegen is, maar de vrouw geen symptomen voelt. Uw arts of verloskundige zal vaak uw urine controle bij uw eerste prenatale bezoek om te bepalen of u een asymptomatische infectie.


gerelateerde artikelen