Fase 2 Kidney Disease dieet

June 7

Fase 2 Kidney Disease dieet

Zodra uw nieren beschadigd raken, blijven ze meestal over een periode van tijd verslechteren. Vanwege dit, is nierziekte onderverdeeld in fasen 1 t/m 5. Fase 2 wordt gekenmerkt door een licht verminderde nierfunctie en abnormale labtesten die aangeven van nierziekte. Bent u in fase 2 van nierziekte, kan naar aanleiding van de juiste voeding helpen vertragen de progressie van uw ziekte.

Eiwit

Fase 2 Kidney Disease dieet

Ureum is een afvalproduct dat zich in het bloed van de consumptie van eiwitten ophoopt. Gezonde nieren ureum zonder complicatie kunnen verwijderen, maar zieke nieren hebben een moeilijke tijd ureum uit het bloed te filteren. Vanwege dit, teveel eiwitten nierziekte kan verergeren, maar te weinig eiwit ook schadelijk kan zijn. De Edinburgh renale eenheid wijst erop dat matige inname van eiwit, of 0,6 naar 0,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht, is het beste voor mensen met een chronische nierziekte.

Mineralen

Fase 2 Kidney Disease dieet

Wanneer u fase 2 nierziekten hebt, is het belangrijk om te controleren uw inname van de mineralen-natrium en kalium. Teveel natrium in je dieet activeert uw lichaam te behouden water, waardoor je bloeddruk kan verhogen. Hoge bloeddruk zet stress op de nieren, die nierfunctie verergeren kunnen. Zieke nieren ondervindt bij het verwijderen van kalium uit je bloed. Vanwege dit, kan consumeren te veel kalium leiden tot teveel stress op de nieren en het veroorzaken van kalium niveaus in het bloed te accumuleren. Overtollige kalium in het bloed kan leiden tot abnormale hart ritmes en hartaanval kan veroorzaken. Natrium moet worden beperkt tot 1500 mg dagelijks of minder, en Vermijd zout substituten kalium bevatten. Vermijd hoge kalium voedsel zoals aardappelen en bananen, en kennis van uw arts als u van hoge kalium symptomen.

Vocht beperking

Fase 2 Kidney Disease dieet

Meestal is vocht beperking alleen aanbevolen voor patiënten in de latere stadia van nierziekte. Als u hebt nierziekte en niet voldoende hoeveelheden urine produceren, of als u problemen ondervindt met vloeistof overload, echter wellicht u beperken uw vochtinname zelfs in de eerdere fasen van nierziekte. Werken met een diëtist om te bepalen als een vocht beperking noodzakelijk voor u in fase 2 nierziekte is.

Overwegingen

Fase 2 Kidney Disease dieet

De Edinburgh renale eenheid merkt dat het zeer belangrijk dat u onder-voeding vermijdt. Adequate inname van calorie- en eiwitinname is essentieel voor het behoud van uw algehele gezondheid en niet genoeg eet kunt eigenlijk verergeren nierziekte. Een diëtist kan u bedenken een plan van de dieetmaaltijd dat u alles van de voedingsstoffen die u houden van uw gezondheid biedt wilt terwijl het vermijden van de voedingsstoffen die nierziekte verergeren kunnen helpen. Het is ook belangrijk op te merken dat de voedingsaanbevelingen met de tijd en met de conditie van uw nierziekte veranderen kunnen. Nauw samenwerken met uw arts en diëtist te controleren van de nierfunctie en eventueel noodzakelijke wijzigingen aanbrengen.


gerelateerde artikelen