Chronische gal Reflux symptomen

September 11

Chronische gal Reflux symptomen

Gal is een groen-geel spijsvertering vloeistof die wordt gemaakt in de lever. Gal back-up en stroomt naar boven door de dunne darm en in de slokdarm, gal-reflux treedt op. Gal-reflux kan schade aan de slokdarm, evenals die een ontsteking in de maag veroorzaken. In de meeste gevallen moet de gal-reflux worden behandeld met een combinatie van de remedies van de levensstijl en medicijnen.

Pijn

Gal-reflux kan vaak worden verward met zure reflux, maar ze zijn twee verschillende voorwaarden. Gal terugvloeiing en zure reflux kunnen optreden op hetzelfde moment. Een van de primaire symptomen van gal-reflux is pijn in de bovenste abdominals, verklaart de Mayo Clinic. Pijn kan variëren van mild tot ernstig en meestal lijkt op intens maagkrampen. Patiënten moeten hun arts raadplegen voor een aanbeveling betreffende wat mee te nemen voor de pijn. Aspirine is gekend om irriteert de maag, zodat het wellicht niet de beste optie voor de behandeling.

Brandend maagzuur

Wanneer de gal in de slokdarm stijgt, kan maagzuur optreden. Brandend maagzuur is een brandend gevoel in de borst of keel. Sommige patiënten ondervinden een zure smaak in de mond. Brandend maagzuur kan verergeren wanneer liggen dus vergadering rechtop na het eten vaak aanbevolen wordt tot voedsel begint te verteren. Het beperken van voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte, alcohol, cafeïne en vette voedingsmiddelen kunnen helpen ter voorkoming van brandend maagzuur.

Misselijkheid en braken

De potentie van de gal kan de slokdarm irriteren. Deze irritatie kan invloed hebben op de sphincter spier in de keel veroorzaakt misselijkheid. De ernst van de misselijkheid kan ook variëren van mild tot ernstig. In sommige gevallen kan de misselijkheid veroorzaken braken. Eten van kleine, frequente maaltijden kan helpen verminderen van het gevoel van misselijkheid terwijl voedsel verteert. In ernstige gevallen van gal-reflux, zal braken komen vaak voor en veroorzaken de maag om volledig leeg. De patiënt kan nog steeds misselijk voelen en zal gal spuwen daarna. Langdurige symptomen van gal-reflux met bijbehorende braken kunnen leiden tot onverklaarbaar gewichtsverlies als gevolg van het onvermogen te handhaven een evenwichtige spijsverteringsproces. Frequent braken, kan de slokdarm waardoor heesheid irriteren. Sommige patiënten kunnen een hoest ontwikkelen.


gerelateerde artikelen