GERD bijwerkingen

May 6

GERD bijwerkingen

Gastroesophageal terugvloeiingsziekte (GERD) wordt gedefinieerd als een terugkerende ziekte die de maag, slokdarm en strottenhoofd. Reflux treedt op wanneer voedsel, zuur van de maag of gal back-up in de pijp van voedsel uit de maag, volgens de Mayo Clinic. Preventie en behandeling kunnen zeer effectief in het herstellen van de bijwerkingen van GERD, maar operatie is soms nodig het probleem op te lossen. Naast het interne schade, is GERD verantwoordelijk voor verschillende bijwerkingen.

Pijn op de borst

Pijn op de borst is een bijwerking van GERD. De term "zuur" beschrijft de pijn van de acid maagzuur de slokdarm en in de keel. Zoals het zuur omhoog reist, creëert het een branderig gevoel in de borst, vandaar de naam maagzuren. Samen met de pijn in de borst gebied treedt een individu een branderig gevoel in de keel, gevolgd door een zure smaak in de mond, volgens de Mayo Clinic.

Beschadigde Esophageal sfincter

Reflux treedt op wanneer de esophageal sfincter opent wanneer het mag en kunt eten of maag inhoud om terug te keren maak een back-up van de slokdarm. De esophageal sfincter (ES) is een band van spieren onderaan de slokdarm die als een klep fungeert, de Mayo Clinic wordt uitgelegd. Wanneer deze klep is ontspannen, het wordt geopend. Chronische reflux kan leiden tot verzwakking en irritatie van de ES, die tot nog meer afleveringen van reflux leiden kan. Chirurgie kan worden moet op herstel van de schade of de ES versterken.

Zure schade aan de keel

Het zuur van de maag moet niet invoeren, de slokdarm, het strottenhoofd of de mond. Deze weefsels zijn niet volledig beschermd tegen herhaalde zure blootstelling. Na verloop van tijd kan GERD eroderen van het slijmvlies van de slokdarm en schadelijk voor de stembanden. Ontsteking kan leiden tot een groot scala aan symptomen zoals keelpijn, droge hoest, moeite met slikken en/of het gevoel van een Brok in de keel, de Mayo Clinic wordt uitgelegd. Vele lijders van GERD zijn gewekt tijdens de slaap door zure reflux of na in de ochtend met een langdurige keelpijn die niet reageren op voorkomende behandelingen.

Complicaties

Volgens «««GiCare.com, kan GERD leiden tot verscheidene ernstige gezondheidsproblemen. Voorbeelden zijn, maag ontsteking, maagzweren en bloeden. Littekenvorming en vernauwing van de slokdarm kunnen ook ontwikkelen van chronische GERD. Hierdoor is het vaak moeilijk te slikken.

Barrett slokdarm

Barrett-slokdarm is een ernstige aandoening die kan ontstaan wanneer de cellen in het slijmvlies van de slokdarm gewijzigd als gevolg van chronische GERD en, volgens «««GiCare.com, mogelijk een voorloper van slokdarmkanker. De Mayo Clinic wijst erop dat deze aandoening wordt vaak gediagnosticeerd bij mensen die langdurig GERD hebben, maar slechts een klein aantal mensen Barrett slokdarm ontwikkelen zal.


gerelateerde artikelen