Een saai dieet na een verwijderde galblaas

October 15

Een saai dieet na een verwijderde galblaas

Hoewel uw galblaas de belangrijkste doel is om op te slaan van de gal de lever produceert, kunt je leven zonder je galblaas. Als uw arts verwijdering als gevolg van galstenen of ziekte van de galblaas stelt, kun je verwachten te volgen dezelfde voeding naar degene die je hebt gedaan voor de galblaas operatie, bieden u een gezond dieet volgden. Echter, terwijl je zijn genezing na de operatie, uw arts zal waarschijnlijk adviseren een saai dieet om misselijkheid en braken te minimaliseren.

Algemene regels

Een saai dieet is bedoeld om te minimaliseren van maag overstuur volgende intestinale chirurgie en ook is meestal laag in vezels, die helpt bij het verminderen van de persen moties ingeleid in de maag en darmen aan levensmiddelen omlaag in uw spijsverteringskanaal. Omdat de galblaas eerder verantwoordelijk was voor het helpen om te verteren vet, is uw dieet ook laag in vet te geven je lichaam tijd om aan te passen aan de veranderingen in uw anatomie. Hoewel er geen specifieke termijn verblijft u op het saai dieet na de operatie, kan uw arts u adviseren om te beginnen met het toevoegen van voedingsmiddelen terug als pijn en misselijkheid verminderen. Het duurt meestal een paar dagen voor uw eetlust om terug te keren, volgens UNC-School of Medicine.

Eiwitbronnen

Omdat sommige eiwitten rijk aan verzadigde vetten zijn kunnen, kies mager eiwitbronnen na galblaas verwijdering operatie. Je lichaam moet eiwitten na de operatie om te herstellen van beschadigde weefsel van uw chirurgische insnijding. Voorbeelden van magere eiwitten zijn eieren, gevogelte, witte vis en schelpdieren, bereid door stomen, bakken of grillen. Bent u vegetariƫr, kunt u ook eten tofu en romige pindakaas.

Extra keuzes

Naast de magere eiwitten, kunt u verbruiken ook magere melk of andere zuivelproducten, zoals yoghurt of kaas. Kies in plaats van hele korrels voedingsmiddelen, lagere-vezel geraffineerde granen, zoals wit brood, crackers en pasta. U kunt hebben gekookt, ingeblikt of bevroren groenten en fruit, maar uw inname van vruchten die zaden en/of skins hebben te minimaliseren. Voorbeelden van erkende voedingsmiddelen zou zijn appelmoes en ingeblikte peren. Pudding, vla, soepen en zwakke thee zijn opties om te kalmeren het spijsverteringskanaal.

Voedsel om te vermijden

Bepaalde voedingsmiddelen zijn meer kans om te leiden tot misselijkheid, diarree of braken na de operatie. Het gaat hierbij om chocolade, pepermunt, hamburgers, gefrituurd voedsel, gebak en pizza. Kruidig voedsel kunnen ook het stimuleren van de maag--verblijf vanaf kruidig voedsel zoals peper, paprikapoeder, chili, knoflook en uien. U moet ook het vermijden van gefrituurd voedsel na galblaas verwijdering operatie.


gerelateerde artikelen