Complicaties na de schildklier heeft genomen

November 23

Chirurgische verwijdering van de schildklier, ook bekend als een trachtte, wordt meestal uitgevoerd voor de behandeling van een overactieve schildklier of tumoren van de schildklier. Deze procedure is over het algemeen veilig, maar zoals bij elke chirurgische procedure, complicaties kunnen optreden. Deze complicaties zijn problemen met de bijschildklier, schade aan laryngeal zenuwen, bloedingen en infecties.

Hypoparathyroidism

De klieren van de bijschildklier kan bevinden zich in de buurt van de schildklier en moeilijk te onderscheiden van het omringende weefsel. Dientengevolge, kan schade aan deze klieren optreden in maar liefst 24 procent van de mensen trachtte te ondergaan. Een hoofdfunctie van de bijschildklier klier is te reguleren calciumgehalte. Dientengevolge, parathyroid schade kan leiden tot lage bloed calcium, of hypocalcemia. In de meeste gevallen is deze hypocalcemia slechts tijdelijk, hoewel een studie van 2008 in de "annalen van operatie" vond dat iets meer dan 1 procent van de patiënten kan het ontwikkelen van permanente hypoparathyroidism. Hypoparathyroidism kan worden behandeld met calciumsupplementen om de hypocalcemia tegen te gaan.

Laryngeal zenuwbeschadiging

De superieure en terugkerende laryngeal zenuwen bevinden zich ook in de buurt van de schildklier en kunnen beschadigd worden tijdens de operatie. Schade aan deze zenuwen kan gedeeltelijke verlamming van de stembanden, wat leidt tot heesheid veroorzaken. Als beide terugkerende laryngeal zenuwen beschadigd zijn, de stembanden kan worden verlamd en blokkeren van de luchtstroom in de longen. Dit kan vereisen opkomende behandeling om te helpen de patiënt ademen, met inbegrip van intubatie, waarbij het invoegen van een buisje in de keel naar de luchtweg open te houden.

Andere complicaties

Bloeden kan optreden na de schildklier wordt verwijderd. Omdat de schildklier in de buurt van de luchtwegen ligt, kan het bloed ophopen en druk op de luchtwegen gesloten. Andere mogelijke complicaties zijn infectie van de chirurgische site. De insnijding site kan ook abnormaal, litteken wat resulteert in de vorming van een keloïd. Keloïd littekens kunnen een cosmetisch probleem en kan jeuken of pijnlijk zijn. Ten slotte, een abnormale darmkanaal een fistel genoemd kan vormen tussen de wond en het lymfestelsel. Deze fistels kunnen leiden tot permanente afvoer van melkachtig witte vloeistof, die tot uitdroging, verlies van zout uit het lichaam, een verzwakt immuunsysteem, infectie van de chirurgische site en bloeden problemen leiden kan.

Risicofactoren

Meerdere factoren van invloed zijn op het risico van complicaties van schildklier chirurgie, een 1986-artikel in de "World Journal of Surgery" toelichting. Totale verwijdering van de schildklier kan hebben een hoger risico dan gedeeltelijke schildklier verwijderen. Een hoger risico op complicaties mogelijk met minder ervaren chirurgen aanwezig. Een artikel van 2010 in het "Journal van the Ayub medische College van Abbottabad" stelt vast dat de mannen en oudere patiënten kunnen een hoger risico op complicaties na de operatie van de schildklier.


gerelateerde artikelen