Wat zijn de voordelen van Sushi?

May 1

Wat zijn de voordelen van Sushi?

Ingepakt met verse vis, knapperige groenten en rijst vezel-gevuld, kunnen sushi een boordevol voedingsstoffen, gezonde maaltijd. Een verkeerde stap, kan echter een overvloed aan calorieën, vet en natrium toevoegen. Leer de ins en outs van wat een gezonde sushi rollen om ervoor te zorgen maakt dat uw Japanse maaltijd op het juiste pad blijft.

Overwegen de calorieën

Sommige traditionele sushi rollen gemaakt met rauwe vis, groenten, rijst en nori--dat is een soort zeewier--zijn laag in calorieën. Bijvoorbeeld een broodje zalm komkommer gewoon 231 calorieën en bevat 4 gram vet, terwijl een makreel roll over de dezelfde calorie count en voorzien van slechts 2 gram vet heeft. Een broodje garnalen biedt 199 calorieën en 0 gram vet. Om de calorieën die je nog lager verbruikt, start ingrediënten af te trekken. Verwijder de vis zodat een veggie roll te brengen van de calorietelling tot 170. Een stuk van sashimi, die nixes de rijst, is slechts 35 calorieën, wanneer u het voorbereidt met tonijn. Vermijd tempura, of gebakken sushi, evenals pittige sauzen gemaakt met mayonaise, aangezien zij beide verhogen van de calorieën.

Nutriënt boordevol Nori

De buitenste omslag van sushi rollen, nori is een nietje in de Japanse keuken, en voor goede reden. Het is zeer laag in calorieën maar is overvloedig in voedingsstoffen zoals vitamine A, B-6 en C, evenals in mineralen zoals jodium. Bovendien, een evaluatie van de 2011 gepubliceerd in het "Journal of agrarische en Food Chemistry" wordt geconcludeerd dat de eiwitten in zeewier kunnen verminderen van bloeddruk en verbeteren van de gezondheid van het hart.

Voordelen van vis en zeewier

Veel van de voeding effect van sushi komt uit de vis of zeevruchten in het broodje. Voeding auteur Carol Ann Rinzler notities in "Shape" magazine dat zalm en tonijn beide gezonde opties zijn omdat ze hoog in eiwitten, omega-3 vetzuren en vitamine D. makreel is ook rijk aan omega-3 vetzuren, zoals selenium, die is een mineraal dat kan helpen beschermen tegen kanker, volgens 'Shape'. Sushi hoeft niet te bevatten van de vis; het kan worden gemaakt met elk type van zeevruchten. Andere voedzame opties voor vullingen zijn garnalen, mosselen en paling.

Groenten en specerijen

Om te stimuleren uw inname van nutriënten, kijk voor sushi rollen die groenten evenals zeevruchten bevatten. Sommige rollen, zoals de California roll, bevatten avocado, die een bron van gezond vet. Als u wilt dat het verhogen van uw inname van vezels, vragen voor sushi gemaakt met bruine rijst in plaats van witte rijst, en vergeet niet de specerijen die worden geleverd bij sushi. Pittige wasabi bevat antioxidanten en ingelegde gember is een antimicrobiële en antivirale agent. Skip de sojasaus, hoewel, als het wordt geladen met natrium.

Kwik betreft

Sushi heeft zijn voordelen, maar bepaalde soorten vis kunnen te veel kwik bevatten. Consumeren te veel kwik kan problemen geven met visie, geheugen, hoofdpijn en haaruitval. De Food and Drug Administration raadt terugschrikken haai, zwaardvis, koningsmakreel en tilefish, als gevolg van kwikgehalte, en vasthouden aan garnalen, zalm, pollock en meerval. Tonijn, een sushi-nietje, heeft gematigde niveaus van kwik. De FDA adviseert houden van uw vis-centric maaltijden tot niet meer dan 12 ounces per week.


gerelateerde artikelen