Belang van oefening & gezond eten

May 8

Belang van oefening & gezond eten

Regelmatige lichaamsbeweging en het verbruik van een gezonde voeding kunnen leiden tot tal van voordelen, met inbegrip van verhoogde energie, geluk, gezondheid en zelfs een lange levensduur. Lichaamsbeweging en dieet zijn centrale rol speelt bij het bepalen van iemands algehele gezondheid kan, en maken beiden deel van uw levensstijl een dramatisch verschil in hoe u look en feel.

Voordelen voor de gezondheid

Volgens de Amerikaanse Department of Health and Human Services, bestaat een gezond dieet uit fruit, groenten, volkorengranen, magere zuivelproducten en magere vleeswaren. Bovenop het eten goed, moet u ook het minimaliseren van uw consumptie van cholesterol, natrium, suiker en verzadigd vet. In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, kan een gezonde voeding verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, osteoporose, diabetes type 2, hoge bloeddruk en bepaalde kankers.

Gewicht

Als je overgewicht, kunt healthfully eten en regelmatig te oefenen u gewicht veilig verliezen en houden het uit. Als u niet een gewichtsprobleem hebt, kunt lichaamsbeweging en een gezond dieet u onderhouden van uw huidige gewicht en uw risico van het gewicht toeneemt naarmate u ouder. Gezonde voedingsmiddelen zijn over het algemeen lager in calorieën en hoger in voedingsstoffen dan andere voedingsmiddelen, en regelmatige lichamelijke activiteit uitschakelen extra calorieën te houden van een gezonde lichaamsbouw verbrandt.

Energie

Volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten, kan een combinatie van werken en het eten van healthy foods stimuleren uw energieniveau en helpen je het gevoel meer alert en bewust, zowel geestelijk als lichamelijk. Gezonde voeding geeft je lichaam de voedingsstoffen en vitaminen moeten functioneren op zijn best.

Stemming

Lichaamsbeweging stimuleert chemicaliën in de hersenen die produceren van gevoelens van geluk, tevredenheid en ontspanning helpen zodat je beter zult voelen als u training op een regelmatige basis. Lichaamsbeweging kan ook stimuleren uw fysieke verschijning als je vet verbranden en spier, die een veelbetekenende factor bouwen is in het stimuleren van zelfvertrouwen en inspirerende een tevreden leven.

Diversificatie

Lichaamsbeweging en gezond eten kan helpen uw leven te maken, meer divers en interessant. Zoeken naar creatieve manieren om fysiek actief te zijn in uw dagelijkse leven en niet te houden met dezelfde oefeningsroutine de allertijden. Oefenen met collega's, ga dansen met vrienden, spelen op een sportteam en actieve tijd doorbrengen met uw kinderen en familieleden. Ook na een gezonde voeding kan tevoorschijn toveren kansen voor thuis koken, culinaire klassen, boerenmarkt bezoeken en meer leuke activiteiten.


gerelateerde artikelen