Rugpijn na het eten

December 22

Rugpijn na het eten

Pijn in de onderrug die volgt op een maaltijd is meestal een teken van problemen in uw maag-darmkanaal. Deze problemen meestal alleen een kleine ongemak veroorzaken, maar moet worden deelgenomen aan de afgelopen gelegenheid om te voorkomen dat ze steeds strenge voorwaarden. Goed het probleem vereist goede diagnostische aanpak, goede behandeling en bepaalde aanpassingen van de levensstijl.

Oorzaken

Pijn in de rug na het eten wordt meestal veroorzaakt door zweren in de achterste muur van de maag of de achterwand van het begin van de dunne darm, die de twaalfvingerige darm heet. Deze voorwaarden worden veroorzaakt door teveel maagzuur, arme bloedsomloop en onvoldoende slijm productie. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door een onevenwichtige voeding, roken, stress en een bacteriële infectie.

Diagnose

Een arts diagnose dit probleem door een gesprek met een patiënt, met behulp van een echografie en met behulp van een gastroscope, een camera die wordt verlaagd in uw maag en darm via uw mond en slokdarm. De gastroscope kan ook worden gebruikt om monsters te nemen van het weefsel in en rond de Ulcus.

Behandeling

De behandeling van zweren die rugpijn veroorzaken na eten het gebruik van anti-zuur medicijnen of antibacteriële medicatie is als bacteriën is vastbesloten te zijn de oorzaak. Te voorkomen dat dingen die de zuurproductie van de maag zoals roken, stress, eten van vettige of kruidig voedsel en alcoholconsumptie te verhogen.

Gevaren

Als de hierboven genoemde behandelingen niet succesvol zijn en de Ulcus is terugkerende, dicht bij perforeren of tekenen van steeds kanker heeft aangetoond, is chirurgie de enige optie overgelaten aan artsen. De operatie gebeurt onder narcose. Tijdens de operatie wordt het deel van het spijsverteringskanaal waarin de Ulcus verwijderd.

Preventies

Een persoon die persoonlijke of familiale geschiedenis zweren overal in het spijsverteringskanaal heeft moet vaardigen veel veranderingen in levensstijl. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat er teveel gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen en aspirine zijn gekend om te leiden tot zweren dat leiden pijn in de rug na het eten tot kunnen.


gerelateerde artikelen