Sport psychologie oefeningen

December 31

Sport psychologie oefeningen

Sportpsychologie werd ontwikkeld als een trainingstoestel voor het verbeteren van de atletische prestaties en algehele plezier aan sport- en bewegingsactiviteiten. Met het potentieel voor verbeterde prestaties huren talrijke college en professionele atletische teams sport psychologen voor het uitvoeren van specifieke oefeningen met de atleten. Deze sport psychologie oefeningen omvatten plaatsen van het doel, visualisatietechnieken, positief denken en zelfbewustzijn.

Goal Setting

Een van de kenmerken van succesvolle atleten is de mogelijkheid om doelstellingen en gebruik van die doelstellingen om te motiveren hun opleiding. Volgens Joseph Lenac, erkende psycholoog, is voltooiing van doel instelling oefeningen een van de belangrijkste taken voor een sporter te kunnen richten en direct energie. Door een overzicht te maken van specifieke doelen voor resultaat, intermediate en prestaties, kunt u betere prestaties door toegenomen motivatie, vertrouwen en vaardigheid bereiken. Algemene stappen voor het plaatsen van het doel zijn realistisch, specifieke, waarneembare en meetbare doelen te definiƫren.

Visualisatie

Visualisatie is een sport psychologie oefening die impliceert "geestelijke repetitie of beelden" waar u op uw hoogtepunt uitvoert. Professionele atleten gebruiken visualisatie-oefeningen in combinatie met het positieve denken om te repeteren van hun optredens. Bijvoorbeeld, zal een golfer visualiseren van de helling van een groen en vervolgens repeteren zijn aanpak, schommel en opvolging samen met de bal rollend over de helling en eindigend in de bodem van de beker. Adam Khoo, best verkopende auteur, suggereert dat de visualisatie atletische prestaties, evenals andere gebieden van je leven kan verbeteren.

Positief denken

Het oude gezegde "het glas is half vol" kan ook worden toegepast op vertrouwenwekkende sport psychologie oefeningen. Dr. Larry Lauer van Michigan State University stelt het beoefenen van een optimistische houding na praktijken, trainingen en wedstrijden. Elke dag, de praktijk en het spel als een nieuwe kans om te spelen uw beste aanpak. Focus op uzelf en uw vermogen om tijdens uw verblijf van veerkrachtig volgende fouten of slechte resultaten. Gebruik positieve uitspraken zoals "snelle voeten" of "be agressieve" om een positieve houding focus en prestaties te verbeteren.

Zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn oefeningen zijn bedoeld om te leren van elke negatieve of positieve ervaring ondervonden tijdens praktijken en games. Deze oefeningen kunnen gebruik maken van video-analyse om te controleren uw vorige optredens en bepalen uw sterke en zwakke punten. U kunt ook de video voor het lokaliseren van de tijden wanneer uw prestaties daalt en hoe u gereageerd op de situatie. Het zelfbewustzijn oefeningen moeten worden aangevuld met het doel het plaatsen en feedback van coaches, ouders en teamgenoten.


gerelateerde artikelen