Oorzaken van hoofdhuid Ringworm

July 6

Oorzaken van hoofdhuid Ringworm

Ringworm, ook bekend als tinea capitis, is een schimmelinfectie die op het oppervlak van de huid optreedt. De oorsprong van de naam komt voort uit de vroege overtuiging dat de infectie wordt veroorzaakt door een werkelijke worm. Typische symptomen van hoofdhuid ringworm zijn verschillend, ronde flarden van scaly huid waar de buitenrand lijkt op een worm. Hoofdhuid ringworm is besmettelijk en is een gemeenschappelijke schimmelinfectie onder kinderen. Zodra de behandeling is begonnen, is de hoofdhuid ringworm niet langer besmettelijk.

Zwarte stip Ringworm

Zwarte stip ringworm wordt veroorzaakt door een organisme trichophyton genoemd. Trichophyton is een gemeenschappelijk schimmel gevonden op de hoofdhuid. Zwarte stip ringworm veroorzaakt een infectie van de hoofdhuid in de schacht van de haren. Vanwege de locatie van de infectie, het haar broos wordt en afbreekt. De infectie veroorzaakt ook blaren in het besmette gebied. De infectie van de hoofdhuid wordt als een zwarte stip weergegeven waar het haar ooit was. Symptomen van ringworm van de zwarte stip zijn patches van haaruitval. Een mild geval van roos kan ook ontwikkelen. Volgens de National Institutes of Health, delen van artikelen zoals kammen, moeten borstels en hoeden worden vermeden om verspreiding van de infectie te voorkomen.

Grijze Patch Ringworm

Grijze patch ringworm veroorzaakt door microsporum, een ander gemeenschappelijk schimmel gevonden op de hoofdhuid. Grijze patch ringworm begint met een kleine, rode bult of laesie in de buurt van de haarschacht. Het verspreidt langzaam naar buiten toe aan formulier rode en schilferige, circulaire ringen die droog. Volgens de Psoriasis en huid kliniek, is de wortel van het haar meestal bedekt met witte puin, die een grijze en fragmentarisch gebied op de hoofdhuid verlaat. Het haar rond het besmette gebied ziet er grijs en saai als goed. Patiƫnten zullen ervaren frequente breuk van het haar en intense jeuk van de hoofdhuid. Mensen met grijze patch ringworm kan verwachten normale genezing die zelden resulteert in schrikken na de behandeling.

Inflammatoire Ringworm

Inflammatoire ringworm is een ander soort ringworm gevonden op de hoofdhuid. Deze voorwaarde is van een schimmel die aanwezig is in dieren en de bodem. Inflammatoire ringworm wordt beschouwd als ernstiger zijn dan andere vormen van ringworm. Volgens het bestuur van de bevordering van de gezondheid en onderwijs zijn kinderen met jonge huisdieren bijzonder kwetsbaar voor aanbestedende een inflammatoire ringworm infectie. Verhoogde opeenhoping van pus of abcessen vorm in het besmette gebied lekt. Andere symptomen zijn jeuk, gezwollen lymfeklieren, koorts en pijn. Permanente haaruitval en littekens kunnen ontstaan als deze voorwaarde blijft onbehandeld.


gerelateerde artikelen