Wat Is een goed BMI voor vrouwen?

July 24

Wat Is een goed BMI voor vrouwen?

BMI of body mass index, is een berekening op basis van uw gewicht en lengte, die wordt gebruikt om te bepalen uw lichaamsvet percentage. De algemene regel is dat hoe hoger je BMI, hoe hoger uw lichaam vet percentage. Hoewel de BMI metingen zijn niet zonder hun gebreken, wordt BMI aanvaard als een screening tool om te meten uw risico voor specifieke gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten en diabetes.

Kijkt dit BMI maakt mijn kont grote?

BMI categorieën zijn onderverdeeld in vier verschillende groepen. Een BMI van minder dan 18,5 classificeert u als ondergewicht. Een BMI tussen 18,5 en 24,9 geeft aan dat je op een normaal gewicht. Dit is de ideale categorie voor vrouwen. BMIs tussen de 25 en de 29,9 worden gedefinieerd als overgewicht en een BMI van 30 of meer wordt beschouwd als zwaarlijvig.

Alle BMIs zijn niet gelijk geschapen

Hoewel de BMI bereiken hetzelfde voor mannen en vrouwen, op de dezelfde BMI zijn, hebben vrouwen meestal meer lichaamsvet dan mannen. Atleten, wellicht of man of vrouw, een hogere BMI als gevolg van de toegenomen spiermassa, in plaats van een hogere lichaamsvet percentage.


gerelateerde artikelen