Wat zijn de gevaren van peuter chronische constipatie?

December 9

Wat zijn de gevaren van peuter chronische constipatie?

Volgens de Mayo Clinic, enkele dagen tussen stoelgang; hard, droog en moeilijk-aan-pass stoelgang; buikpijn en/of prikkelbaarheid; misselijkheid en/of slechte eetlust; het uiterlijk van vloeibare of klei-achtige ontlasting in van het kind onderbroek of luier; en/of helder rood bloed op het oppervlak van harde ontlasting suggereren de aanwezigheid van constipatie bij kinderen. Tekenen en symptomen die langer dan twee weken duren worden beschouwd als chronische en evaluatie door een arts vereist. Chronische constipatie in peuters vormt zowel fysieke en psychosociale risico's.

Verminderde socialisatie

Volgens pediatrische gastroenterologen Judith M. Sondheimer en Shikha Sundharam in de 2009 editie van "Huidige diagnose en behandeling: kindergeneeskunde" produceert chronische constipatie in onwillekeurige lekkage van ontlasting & informatie; genaamd Encoprese & informatie; in 60 procent van de kinderen. Kinderen met Encoprese ervaren vaak schaamte, schuld en verlies van zelfrespect. Peuters die deze symptomen treden isolatie en stigmatisering van andere kinderen en zelfs volwassenen op een cruciaal punt in hun ontwikkeling vanwege het stigma verbonden aan onvrijwillige defecatie en de fysieke geur en oorzaken een puinhoop.

Problemen met zindelijkheidstraining

Chronische constipatie stelt het podium voor abnormale darm gewoonten die moeilijk te roeien en maak toilet opleiding veel moeilijker te bereiken. Volgens de American Academy of Pediatrics afneemt distentie van de intestinale muren door de opgehoopte ontlasting daadwerkelijk van de darm kunnen contracteren en verdrijven fecaal materiaal. Chronische constipatie kan ook leiden tot schade aan de zenuwen dat de peuter niet in staat om te herkennen van de drang verlaat om een stoelgang of zelfs speurder dat men heeft plaatsgevonden. Peuters die de drang herkent om een stoelgang hebben kunnen leren vrijwillig ontlasting, in een poging om te voorkomen dat pijn geassocieerd met grote, harde ontlasting achterwege te laten.

Rectale prolaps

Volgens de Amerikaanse maatschappij van de dikke darm en rectale chirurgen, rectale prolaps treedt op wanneer het rectum eigenlijk begint op het uitsteken van de anus. Chronische constipatie kan leiden tot de voorwaarde, wanneer de darm wordt zo gewend aan distentie uit geaccumuleerde ontlasting dat het verliest het vermogen om contract terug naar haar normale grootte na ontlasting is geƫvacueerd. Symptomen kunnen omvatten bloeden, jeuk, mucousy kwijting en lekkage van ontlasting. Rectale prolaps chirurgische reparatie behoeft, en zelfs dan, een peuter kan onvolledig symptoom resolutie ervaring of extra chirurgie nodig aangezien hij ouder groeit.

Megacolon en Megarectum

In de 2010 editie van "Schwartz Principles of chirurgie" verklaren Drs. Kelly Dunn en David Rothenberger dat chronische constipatie kan produceren ook massale uitzetting van de dikke darm en/of het rectum voorwaarden respectievelijk bekend als megacolon en megarectum. Megacolon of megarectum met buikpijn kan vormen een medische noodsituatie als gevolg van het risico van perforatie of dood van de wand van de darm zonder perforatie. Behandeling begint met toegang naar het ziekenhuis voor decompressie van de darm, een ervaring die zeer traumatische aan de peuter, zelfs in de afwezigheid van perforatie kan worden. Als perforatie optreedt, kan het dood bloeden of infectie veroorzaken. Behandeling vaak met zich meebrengt chirurgische verwijdering van de dikke darm.


gerelateerde artikelen