Wat zijn de voordelen van vrijwilligerswerk in een ziekenhuis?

November 13

Wat zijn de voordelen van vrijwilligerswerk in een ziekenhuis?

Afgezien van de tastbare voordelen van vrijwilligerswerk, waaronder eventueel bouwen van een huis voor Habitat for Humanity of het krijgen van administratieve taken gedaan bij een ziekenhuis, zijn de immateriële voordelen van vrijwilligerswerk talrijk. Vrijwilliger kan profiteren van een verbeterde gevoel van eigenwaarde, trots en prestatie tijdens het leven van anderen verbeteren. De banen van het ziekenhuis bieden het extra voordeel van interactie met die u helpen zodat u kunt zien het verschil dat u in de levens van anderen maken.

Ziekenhuis vrijwilligersposities

Specifiek helpen ziekenhuis vrijwilligers patiënten en hun gezinnen tijdens hun tijd in het ziekenhuis. Vrijwilligers kunnen kiezen om administratieve ondersteuning bieden door het leveren van gegevensinvoer, administratieve taken en klantenservice. Als vrijwilligers verlenen van emotionele steun aan patiënten en hun families willen, kiezen zij vaak bezoek van patiënten, counseling diensten verlenen, spelen met kinderen of het ziekenhuis met een dienst dier rondlopen.

Voordelen voor de Vrijwilliger

Vrijwilligerswerk bij een ziekenhuis voordelen de werknemers van het ziekenhuis, de vrijwilliger, de patiënten en de families. De vrijwilliger is vaak profiteert van nieuwe mensen ontmoeten, leren van nieuwe vaardigheden, ervaring opdoen en verbeteren van eigenwaarde. Vergadering nieuwe mensen helpt sociale vaardigheden te verbeteren en verhoogt het iemands sociaal netwerk. De vrijwilliger kan vrienden worden met collega-vrijwilligers of patiënten. Vriendschappen zijn belangrijk voor individuen. Ze helpen individuen krijgen door moeilijke tijden en bijdragen tot een groter gevoel van vertrouwen. Leren van nieuwe vaardigheden is ook een waardevol voordeel voor de vrijwilliger. De vaardigheden kunnen de vrijwilliger helpen met alledaagse taken, zoals het bedienen van een computer, of carrière-gerelateerde taken waarmee het individu verkrijgen van een baan. Personen die willen gaan naar medische school en werken in ziekenhuizen zal ook relevante ervaring en stimuleren van hun CV's.

Voordelen voor ziekenhuispatiënten

Sommige ziekenhuispatiënten wellicht geen familie of vrienden in het gebied om ze te bezoeken. Het kan een zeer eenzame ervaring ter bestrijding van een ziekte die alleen zijn. Sommige ziekenhuispatiënten kunnen dus aanzienlijk profiteren van iemand er met ze praten. Kinderen kunnen profiteren van personen spelen met hen of met vrijwilligers clowns en entertainers bezoek. Patiënten van alle leeftijden kunnen ook profiteren van bezoeken door Geleidedieren en hun verzorgers. Veel ziekenhuizen toestaan gecertificeerde honden, katten of miniatuurpaarden voor een bezoek aan patiënten.

Hoe om vrijwilliger

Als u wilt vrijwilliger bij een ziekenhuis, contact op met uw plaatselijk ziekenhuis of vrijwilliger center te informeren over de beschikbare posities. Als u eenmaal een lijst van functies, evalueren om te bepalen welk gebied je gepassioneerd bent over. U kunt werken met kinderen, ouderen, puber of volwassen patiënten. U kunt ook kiezen of u liever in een gegevenstype voor de vermelding van positie of direct met patiënten. Als u een standpunt dat u genieten zal, u kiest en de patiënten grotere voordelen krijgt. Nadat u uw keuze hebt gemaakt, neem dan contact op met de Vrijwilligerscoördinator van ziekenhuis naar een vergadering of afdrukstand instellen.

Overwegingen

Sommige ziekenhuizen wellicht een leeftijdsgrens voor vrijwilligers. Ook worden zich bewust van het feit dat veel tests of vaccinaties verlangen kunnen voor het vrijwilligerswerk voor veiligheidsredenen. Als u nog geen vrijwilliger vanwege een leeftijdsgrens, kunt u overwegen vrijwilligerswerk bij andere organisaties.


gerelateerde artikelen