Wat zijn voedingssupplementen voor gebruikt?

March 2

Wat zijn voedingssupplementen voor gebruikt?

Mensen wereldwijd gebruiken voedingssupplementen om verbetering van de gezondheid en ziektepreventie. Voedingssupplementen kunnen bevatten vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, vetzuren en andere voedingsstoffen. Het USDA zegt u moet eerst uw voedingsbehoeften afleiden uit nutriënt-dichte voedingsmiddelen, en dat supplementen kunnen worden gebruikt voor het verhogen van uw inname van een specifieke vitamine of mineraal. Raadpleeg uw arts of voedingsdeskundige over uw gezondheid, dieet en gebruik van supplementen.

Verhoogde inname van nutriënten

Het is mogelijk dat bepaalde diëten, zoals een veganistisch dieet, tekort aan specifieke voedingsstoffen is. Inname van voedingssupplementen kan helpen u verkrijgen van de voedingsstoffen die ontbreekt of tekort aan het voedsel dat je eet. Veganisten consumeren niet dierlijke producten, die de primaire bron voor vitamine B-12, een voedingsstof die is betrokken bij een gezond zenuwstelsel en de productie van rode bloedcellen.

Verhoogde biologische beschikbaarheid

Veroudering, alcoholisme, roken en andere voorwaarden kunnen invloed hebben op de biologische beschikbaarheid van vitaminen. Biologische beschikbaarheid is de snelheid waarmee je lichaam kunnen absorberen en gebruiken van de vitamine is. Beslag voedingssupplementen kunnen verbeteren uw voeding inname van vitaminen als u uw vermogen om te verteren en absorberen bepaalde voedingsstoffen uit voedsel als je verliest leeftijd of als je grote hoeveelheden van alcohol of als u rookt drinkt. Onderzoek door wetenschappers van het TNO voeding en Food Research Institute in Zeist, Nederland en gepubliceerd in het "International Journal voor vitamine en Nutrition Research" in 2002 verslagen dat overmatig alcoholgebruik verhoogt het risico van malabsorptie van vitaminen en roken veroorzaakt inactivatie van vitamines, vooral vitamine B-12 en folaat, C en beta-caroteen.

Preventie

Om te voorkomen of verminderen van het risico van bepaalde medische aandoeningen kunt u voedingssupplementen. Het consumeren van kalk kan helpen u om het risico van osteoporose, een conditie die gekarakteriseerd wordt door verlies van bot en verhoogde gevoeligheid voor fracturen. Hoewel de beste manier om het verkrijgen van calcium is door het eten van zuivel, noten en andere voedingsmiddelen die hoge hoeveelheden van het mineraal bevatten, kan calciumsupplementen te nemen bieden voldoende hoeveelheden als u niet genoeg van levensmiddelen consumeren. Post-menopauzale vrouwen vereisen hogere bedragen van de vitamine en lopen verhoogd risico op osteoporose, met name als zij grote hoeveelheden van alcohol, cafeïne of frisdrank verbruiken of corticosteroïd medicatie nemen.

Behandeling

U kunt ook voedingssupplementen gebruiken voor de behandeling van een bepaalde medische aandoening. Hebt u een hoog cholesterolgehalte, kunt u profiteren van het nemen van niacine, een vorm van vitamine B-3, dat de verhogingen van de HDL cholesterol, het goede cholesterol. U kan echter bijwerkingen waarin blozen of buitensporige roodheid van je gezichtshuid optreden.


gerelateerde artikelen