Effectieve communicatie met collega 's

March 12

Effectieve communicatie met collega 's

Als u bereiken van succes op het werk wilt, moet je leren opschieten met, of minstens tolereren, uw collega's. Om het smeden van goede betrekkingen met uw collega's, opfrissen op sommige fundamentele communicatietechnieken. Met behulp van effectieve communicatie met medewerkers zal u helpen elkaar beter begrijpen, dingen sneller gedaan te krijgen en laat werk gevoel tevreden-- of ten minste sane.

Functies

Volgens de Universiteit van Oregon Holden leiderschap Center, moeten werkplekken aanmoedigen een vertrouwen, open omgeving waar werknemers kunnen communiceren hun ideeƫn en problemen met managers en managers zijn bereid te luisteren nog zijn niet bang voor conflict. Effectieve werkplek communicatie kan hebben verschillende dynamiek afhankelijk van de status van de werknemers die met elkaar communiceren, maar er zijn algemene richtlijnen die voor iedereen gelden, met inbegrip van respect, luisteren, handhaving van oogcontact en assertief communiceren van uw behoeften.

Betekenis

Effectieve communicatie op het werk is essentieel voor organisaties om te kunnen functioneren en het bereiken van hun doelen, zowel monetaire als anderszins. De meesten van ons hebben gewerkt op een plaats die had verschrikkelijke mededeling en de daaruit voortvloeiende chaos die ontstaat hebben gezien. Denk aan communicatie als het vet dat houdt alle de wielen draaien op het werk. Zonder communiceren, zouden medewerkers niet weten wat wordt verwacht van hen, managers zou worden gefrustreerd met hun resultaten en niemand zou opschieten.

Typen

Er zijn verschillende soorten relaties op het werk, en het helpt uw communicatiestijl naar de positie van de persoon met wie die u praat en de specifieke situatie aanpassen. Praten over het spel van de sporten van de afgelopen nacht zou een perfecte manier om te leren kennen van uw collega's beter tijdens uw vakantie bijvoorbeeld, maar tijdens een werknemer herziening vergadering met je baas, zou het niet een goed idee. Houd in gedachten dat assertiviteit belangrijk is bij uw communicatie met iedereen zodat uw rechten, en hunne, worden geƫerbiedigd.

Overwegingen

Bij de communicatie met uw collega's, helpt het te begrijpen en zich bewust van de diversiteit. Zijn gevoelig voor verschillende culturele achtergrond, seksuele geaardheid, huwelijk statussen en leeftijdsgroepen. Vermijd grappen of opmerkingen die generaliseren of stereotype elke groep van mensen, en Vermijd het gebruik van de bijnamen die zijn gebaseerd op iemands groep identificatie. Ook Wees tolerant ten opzichte van de verschillende persoonlijkheidstypen en probeer te zien van de unieke sterktes dat elke persoon naar de tafel op het werk brengt.

Misvattingen

Volgens CareerBuilder.com, een nationale baan resource site, als het gaat om relaties en communicatie op het werk, past een maat niet alles. Sommige mensen kunnen genieten van de vorming van vriendschappen die overgedragen in hun verlof, terwijl anderen willen een professionele afstand te houden op het werk en onthouden van ernstige socialiseren. Doe wat goed voelt voor u, en vergeet niet, het is best om fout aan de kant van voorzichtigheid en logica. Hoewel het geweldig om te worden beste vrienden met een co-werknemer een dag voelen kan, als een persoonlijke geschil in uw vriendschap ontstaat, kan werk worden torturous.


gerelateerde artikelen